Με νέα στοιχεία ο εισαγγελέας καλεί τον Παπασταύρου για κακούργημα

0
7

 

Την προσεχή εβδομάδα καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση για κακουργηματικές πράξεις ο πρώην στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου και ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής.

Καταλυτικά υπήρξαν νέα στοιχεία που έλαβαν οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής, από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά σχετίζονται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της off shore εταιρίας STABRI Limited.

Η εταιρία περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ και οδήγησε στην καταβολή 3,3 εκατ. ευρώ από τον Σταύρο Παπασταύρου προκειμένου να σταματήσει η ποινική έρευνα σε βάρος του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο κ. Παπασταύρου είχε ισχυριστεί ότι η συγκεκριμένη εταιρία ανήκει στον οικογενειακό του φίλο Σάμπυ Μιωνή.

Η εισαγγελείς έλαβαν από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους 450 σελίδες που περιλαμβάνουν έγγραφα δικηγορικού γραφείου, το οποίο φέρεται να ειδικεύεται στη σύσταση off shore εταιριών και emails που ενδέχεται να καταδείξουν ότι πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρίας STABRI είναι ο Σταύρος Παπασταύρου.
Ήδη όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here