Με νερό διέλυσε τους ακροδεξιούς στην Κολωνία η γερμανική αστυνομία

0
3

 

Με μάνικες εκτόξευσης νερού διέλυσε τους ακροδεξιούς στην Κολωνία η γερμανική αστυνομία, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης του αντιμεταναστευτικού κινήματος Pegida, με αφορμή τις επιθέσεις κατά γυναικών στον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.

Στην περιοχή διαδήλωσαν και αριστερές – αντιφασιστικές οργανώσεις, οι οποίες καταδικάζουν τόσο το αντιμεταναστευτικό κίνημα της Άκρας Δεξιάς, όσο και τη σεξουαλική βία κατά γυναικών.

Το ζήτημα έχει ανακύψει καθώς πολλοί από τους υπόπτους ως δράστες των επιθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης, φέρεται να είναι οικονομικοί μετανάστες ή πρόσφυγες, οι οποίοι έχουνζητήσει πολιτικό άσυλο.

Οι αστυνομικοί δέχτηκαν βροχή από μπουκάλια και καπνογόνα από ομάδα διαδηλωτών και πήραν την απόφαση να διαλύσουν τη συγκέντρωση, ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι αστυνομικοί είχαν καλέσει τους διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους φώναζαν συνθήματα εναντίον της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, να επιστρέψουν στην πλατεία, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, απ’ όπου είχαν ξεκινήσει την πορεία τους.
Όταν εκείνοι συνέχισαν να εκτοξεύουν μπουκάλια μπίρας και κροτίδες εναντίον των δυνάμεων της τάξης, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν νερό υπό πίεση για να τους διαλύσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here