Με πρόστιμο 250.000 ευρώ απειλείται το Facebook στο Βέλγιο

0
5

 

    Με πρόστιμο 250.000 ευρώ ημερησίως απειλείται η Facebook, εάν δεν σταματήσει εντός των 48 ωρών να παρακολουθεί χρήστες του διαδικτύου, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Η απειλή προς το Facebook διατυπώθηκε από πρωτοδικείο του Βελγίου και αφορά τους χρήστες, οι οποίοι δεν διαθέτουν λογαριασμό στο συγκεκριμένο ιστότοπο.

Η απόφαση αφορά στην καταγραφή από το Facebook των λεγόμενων «cookies» – των μικρών αρχείων που χρησιμοποιούν οι ιστότοποι για να αναγνωρίζουν τους χρήστες τους, φυλάσσοντας τα δεδομένα τους. Τα cookies διατηρούνται επί δύο χρόνια και το Facebook μπορεί να τα συμβουλεύεται κάθε φορά που ένας χρήστης επισκέπτεται μια σελίδα του Facebook ή έναν ιστότοπο από τον οποίο μπορεί να κάνει «like».

Ο δικαστής έκρινε ότι αυτά είναι προσωπικά δεδομένα, τα οποία το Facebook μπορεί να τα χρησιμοποιήσει μόνο αν ο χρήστης δώσει τη συγκατάθεσή του, όπως προβλέπει η βελγική νομοθεσία για την προστασία του ιδιωτικού βίου.

«Εάν ο χρήστης διατηρεί λογαριασμό στο Facebook, μπορούμε να αποδεχτούμε ότι έχει δώσει τη συγκατάθεσή του, όμως αν δεν έχει ο ίδιος λογαριασμό στο Facebook, τότε το Facebook θα πρέπει στο μέλλον να ζητά με σαφήνεια την άδεια του και να δίνει τις αναγκαίες εξηγήσεις» κατέληξε ο δικαστής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here