Με προσωπικό 2.500 ατόμων θα ξαναλειτουργήσει η νέα ΕΡΤ

2
4

Στους 2.500 θα ανέρχεται το μέγιστο συνολικό προσωπικό της νέας ΕΡΤ, όπως εξηγεί ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάςσε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

«Το άθροισμα των επιλέξιμων για πρόσληψη πρώην υπαλλήλων της ΕΡΤ συν όσων πρώην τακτικών υπαλλήλων απασχολούνται στη ΔΤ (ειδικός λογαριασμός διαχείρισης) με 2μηνες συμβάσεις και στη ΝΕΡΙΤ με συμβάσεις αορίστου χρόνου μετά από διαδικασίες ΑΣΕΠ, ανέρχεται σε 2.500 οι οποίοι αποτελούν το μέγιστο συνολικό προσωπικό της νέας ΕΡΤ» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας.

Το συγκεκριμένο έγγραφο διαβιβάστηκε σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και όπως σημειώνει εκ προοιμίου ο κ. Παππάς, με το προτεινόμενο νομοσχέδιο προς συμμόρφωση με τις προβλέψεις του Συντάγματος (άρθρο 15 παρ.2), επιδιώκεται κατ΄αρχάς η αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, η εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης, η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας και όλα αυτά τόσο υπό τον έλεγχο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όσο και των κανόνων δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Παππάς αναφέρει επίσης ότι με το ίδιο νομοσχέδιο αποφεύγονται οι δαιδαλώδεις νομικές και κανονιστικές διαδικασίες και οδηγούμαστε στην ομαλή μετάβαση και λειτουργία του δημόσιου φορέα, ενώ ταυτόχρονα επανέρχεται η ιστορική επωνυμία της ΕΡΤ με όρους όχι μόνο συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς, με σκοπό την αποκατάσταση της διαρρηγμένης σχέσης του κοινωνικού συνόλου με τον δημόσιο φορέα. |

Όπως τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, ταυτόχρονα επιτυγχάνεται ο πραγματικός οικονομικός και διοικητικός εξορθολογισμός της ΕΡΤ ΑΕ και ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας γίνεται ανταγωνιστικός μέσα από ένα ασφαλές ουσιαστικό και νομικό πλαίσιο στελέχωσής του.

Ο κ. Παππάς υπογραμμίζει ότι ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση των σκοπών της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας παραμένει το ανταποδοτικό τέλος ύψους 3 ευρώ μηνιαίως ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Περαιτέρω, μειώνονται οι λειτουργικές δαπάνες λόγω κατάργησης διοικητικών οργάνων και αντίστοιχων παροχών και προνομίων, αλλά και του περιορισμού των εξωτερικών και μεικτών παραγωγών.

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το θέμα δεν είναι πόσους θα προσλάβουν. Μας ενδιαφέρει να ξέρουμε τι θα αποδώσουν? Εάν θα εξυπηρετήσουν όλο τον Ελληνισμό Εντός k εκτος χώρας?Εάν θα μπορέσουν να κρατήσουν τον Ομογενή Έλληνα ενημερωμένο για τα καλά k ωραία τις πατρίδας χωρίς πολιτικές ιδεολογιές συγκρούσεων?
    Να έχει ενδιαφέροντα προγράμματα τις πολιτιστικής μας ιστορίας, θρησκείας, ήθη k έθιμα, γλώσσα, τραγούδι, k.a. πολλά χωρίς ψέματα k αναλήθειες που προωθούν ακραίες οξύθυμες ιδεολογιές διάσπασης του Eλληνισμού.
    Δηλαδή να την εκμεταλλευτούν σαν μια επικερδής επιχείρηση με διαγλωσσικά προγράμματα ώστε να ελκύσουν τα ξενόφωνα παιδιά τον ομογενών k ταυτοχρόνως να διαφημίζουν την Ελλάδα στο εξωτερικό εφόσον έχουμε διακαναλική σύνδεση σε όλη την γη.
    Όπως ακριβώς έχουμε τα ιδιωτικά «ψεφτοκαναλα» διαπλοκήs όπου προωθούν μια πολιτική προπαγαντα κάτι σαν lobby politics ενώ μπορούν να έχουν όλους τους σοβαρούς ενδιαφερομενους να παρουσιάζονται ανεξάρτητα χωρίς χρέωση για να εκτίθονται k να εκτιμώνται από τον Λαό που ενδιαφέρεται, Έτσι τα ιδιωτικά «ψεφτοκαναλα»διαπλοκήs να σταματήσουν την πολιτική διαπλοκή που έχουμε σιχαθεί να ακούμε καθημερινά.
    Ποτε δεν πρέπει να επιτραπεί το πανηγύρι τον συνδικαλιστών k διευθυντών που έκλεβαν το Ελληνικό δημόσιο τα τελευταία χρονια. Το κάθε euro να κατάγράφεται στην διαφάνεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here