Με τον ΠτΔ και την Πρωθυπουργό συναντάται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

0
6

Το φλέγον ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών θα τεθεί επι τάπητος  στις συναντήσεις που θα έχουν σήμερα ο Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου και υπουργούς αρμόδιους για τη μετανάστευση.

Οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Τίμερμανς, οι οποίοι θα συνοδεύονται από τους διευθυντές της Frontex, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης Ασύλου (EASO) και της EUROPOL, θα επισκεφθούν στο λιμάνι του Πειραιά τις εγκαταστάσεις της Frontex.

Αύριο Παρασκευή,  οι δυο επίτροποι θα μεταβούν στην Κω, όπου θα συναντηθούν με τις τοπικές Αρχές και με εκπροσώπους ΜΚΟ, όπως εκπροσώπους της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και του Ερυθρού Σταυρού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι δύο αξιωματούχοι της Ε.Ε. θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου από την Κω.

Με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός της Ελλάδας Βασιλική Θάνου επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει ως προτεραιότητα τη διαχείριση των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών στη χώρα και στην Ευρώπη, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδια για θέματα Μετανάστευσης Νατάσα Μπερτρό. 

Η κ. Μπερτρό δήλωσε επίσης ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απέστειλε επιστολή προς τις ελληνικές Αρχές, με την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από την Ελλάδα να προχωρήσει σε τέσσερις τομείς που αφορούν στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here