Με τον Τζιτζικώστα οι Βορίδης, Αθανασίου, Αρβανιτόπουλος

0
3

Στην τελική ευθεία προς τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ ο 37χρονος Απόστολος Τζιτζικώστας φαίνεται να μπαίνει με περισσότερες εφεδρείες και, πλέον, αναμένεται η αντίδραση των άλλων υποψηφίων.  Ήδη τρεις από τους κορυφαίους υπουργούς του Αντώνη Σαμαρά εκδήλωσαν δημοσίως την υποστήριξή τους προς το πρόσωπό του.

Η αρχή έγινε με τον Μάκη Βορίδη, που αιφνιδίασε, καθώς κανείς δεν είχε προβλέψει την επιλογή που θα έκανε. Οι περισσότεροι, μάλιστα, στοιχημάτιζαν πως θα στεκόταν στο πλευρό του Βαγγέλη Μειμαράκη, ακολουθώντας την προτροπή του Κώστα Καραμανλή.

Ακολούθησε ο πρώην υπουργός Παιδείας, αλλά και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Σαμαρά, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Και πριν από λίγες ώρες εξέφρασε τη στήριξή του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, τονίζοντας ότι τον θεωρεί ικανό να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα. Πρόσθεσε δε ότι «με βάση τις συνταγματικές διατάξεις και τον κανονισμό της Βουλής δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να ασκήσει τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός ο κ. Τζιτζικώστας, σε περίπτωση που δεν είναι βουλευτής».

Πολλή συζήτηση γίνεται για το αν ανήκει στους υποστηρικτές του και ο πρώην εξ απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, που «κάηκε» από τη διαρροή των συνομιλιών του με τον χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη. Τον ρώτησε ευθέως στον Real fm η Κάτια Μακρή, υπογραμμίζοντας ότι με το όνομα Μπαλτάκου οι αντίπαλοί του επιχειρούν να δώσουν ακροδεξιό χρώμα στην υποψηφιότητά του. Εκείνος, όμως, απέρριψε κάθε τέτοιο σενάριο υποστηρίζοντας ότι δίπλα του βρίσκονται στελέχη από τη φωτισμένη Δεξιά έως την πατριωτική Αριστερά…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here