MEGA ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

0
7

Γιατί το MEGA «πρέπει» να σιγήσει; Γιατί οι εργαζόμενοι, που συνιστούν την επιτυχία του, «πρέπει» να επιβιώνουν απλήρωτοι; Γιατί «πρέπει» άραγε να μη βρίσκεται λύση;

Το μέγα πρόβλημα του MEGA αντανακλά το πρόβλημα μιας ολόκληρης κοινωνίας που διαστρεβλώνεται καθημερινά, δηλητηριάζεται και δηλητηριάζει. Έτσι, στο νου μου έρχεται από τη Μυθολογία το παράδειγμα του Μιθριδάτη, που από το φόβο του μήπως τον δηλητηριάσουν χορηγούσε στον εαυτό του βαθμιαία αυξανόμενες δόσεις δηλητηρίου ώστε να αποκτήσει ανοσία. Και όταν μετά την ήττα του από τον Πομπήιο αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει …απέτυχε λόγω αυτής της ανοσίας !

Ο μιθριδατισμός, ως πρακτική, διέπει σήμερα  την πολιτική που ασκείται από την Ε.Ε. και κορυφώνεται στη χώρα μας ως μέθοδος για επιβίωση της εξουσίας και μάλιστα της «πρώτης φοράς Αριστεράς». Οι πολίτες ζουν το θέατρο του παραλόγου αντιμετωπίζοντας τις Μεταμορφώσεις του… σύγχρονου Οβιδίου. Έτσι, θυμάμαι ένα απόσπασμα του υπέροχου έργου του Λατίνου ποιητή, που θα  μπορούσε ποιητικά να αποδώσει άριστα   την ελληνική πραγματικότητα : « ένα πλοίο που το  παρασύρει  από τη μια πλευρά ο άνεμος και από την άλλη το κύμα τη διπλή πίεση υπομένει και μοιάζει αδύναμο απέναντι και στα δύο».Και να σκεφθεί κανείς ότι ο εφαρμοζόμενος μιθριδατισμός καθιστά τους επιβάτες αυτού του πλοίου όχι μόνον αδύναμους,αλλά   ανίκανους και να… αυτοκτονήσουν ακόμη !

Στέλλα Πριόβολου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠένθος στη Βρετανία – Αναστολή της εκστρατείας για το δημοψήφισμα
Επόμενο άρθροΞεκαρδιστικό βίντεο: Η βασίλισσα τα «χώνει» στον πρίγκιπα Ουίλιαμ
Η Στέλλα Πριόβολου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ελληνική, γαλλική και ιταλική φιλολογία και είναι διδάκτωρ των πανεπιστημίων Αθηνών και Ρώμης. Καθηγήτρια Λατινικής-Ιταλικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ελληνορωμαϊκές -Ελληνοϊταλικές Σπουδές: Λογοτεχνία, Ιστορία και Πολιτισμός". Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και συγγραφέας πολλών μελετών. Η έρευνά της τα τελευταία χρόνια έχει ως αντικείμενο το θεατρικό έργο του Dario Fo και τη σχέση του με τη λατινική λογοτεχνία του Μεσαίωνα. Αποτέλεσμα της έρευνας αυτής είναι τα τρία βιβλία από τις εκδόσεις Περίπλους: 1. "Dario Fo, ένας σύγχρονος goliardus", (2001) 2. "Dario Fo, venticinque monologhi per una donna: La Medea", (2005) 3. "Rosa Fresca Aulentissima, το μεσαιωνικό ερωτικό ποίημα με το μάτι των φιλολόγων και του Νομπελίστα Dario Fo", (2010). Το ποίημα αυτό μεταφράστηκε στην ελληνική με την επιχορήγηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας. Από το 1994 μέχρι το 2001, Αντιπρόεδρος του Ι.Κ.Υ. και υπεύθυνη για το κοινοτικό πρόγραμμα "Σωκράτης". Επιστημονική υπεύθυνη προγραμμάτων ξένων γλωσσών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και εμπειρογνώμων Γ.Γ.Ε.Τ. για την κινητικότητα των σπουδαστών. Τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης 2000-2001. Από το 2001-2004 Ειδική Γραμματέας Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο ΥΠΕΠΘ, Πρόεδρος της Επιτροπής στήριξης των Εδρών Ελληνικών Σπουδών στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού και εθνική εκπρόσωπος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το Ευρωπαϊκό Έτος Γλωσσών 2001. Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας( Σ.Ε.Π.Ι.) και Γ. Γραμματέας της Sociιtι Europιenne de Culture στην Ελλάδα.Από το 2008 μέχρι το 2010, αναπληρώτρια πρόεδρος Τμήματος Σλαβικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών.Έχει τιμηθεί με την ανώτατη διάκριση του Ιταλικού κράτους CAVALIERE al merito della Repubblica Italiana, 2002. Εχει τιμηθεί για την προσφορά της στα Ελληνικά Γράμματα και τον πολιτισμό από την Ένωση Γυναικών Φωκίδας, 2007 και έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Χίου για τον ίδιο λόγο, 2007. Αναπτύσσει επί χρόνια πολιτική δραστηριότητα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ ως μέλος της Κ.Ε. και σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο του Ευρωκοινοβουλίου το 1999.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here