Μεγαλύτερα διαλείμματα προωθεί ο Φίλης

0
5

 

Ο χρόνος του διαλείμματος είναι πάρα πολύ μικρός και πρέπει να μεγαλώσει «για να έχουμε μια ανθρώπινη λειτουργία του σχολείου» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και αυτό ακριβώς προώθησε. Τη μείωση των διδαδτικών ωρών και την αύξηση του χρόνου διαλείμματος στα Γυμνάσια της χώρας.

Από τη νέα χρονιά, λοιπόν, λιγότερες θα είναι και οι ώρες διδασκαλίας (από 35 θα γίνουν 32) κάθε εβδομάδα αλλά και λιγότερες εξετάσεις (στα δευτερεύοντα μαθήματα θα καταργηθούν).

Οι σχετικές λεπτομέρειες δεν έχουν καθοριστεί, αλλά, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο υπουργός, από τη νέα χρονιά «κόβεται» μία ώρα την εβδομάδα από τα Αρχαία Ελληνικά (πιθανότατα στη Β’ και τη Γ’ τάξη). Στην Α’ τάξη η ώρα των Αρχαίων δίνεται στη Νεοελληνική Γλώσσα (που αυξάνεται κατά μία ώρα).

Το project Βιωματική Δράση «κόβεται» ως ξεχωριστό μάθημα. Επίσης μαθήματα ήσσονος σημασίας -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου- όπως η Οικιακή Οικονομία, εναλλάσσονται και έτσι μειώνεται η τρίτη ώρα στο ωρολόγιο πρόγραμμα. Επίσης, πιλοτικά, σε έναν αριθμό σχολικών μονάδων από το επόμενο σχολικό έτος 2016-17 η βαθμολογία του μαθητή θα συνοδεύεται και από περιγραφική αξιολόγηση.

Το διδακτικό έτος θα τελειώνει αργότερα, δηλαδή στις 31 Μαΐου. Η επιμήκυνση του διδακτικού έτους θα είναι αποτέλεσμα της μείωσης των ημερών των εξετάσεων. Ταυτόχρονα, το σχολικό έτος θα χωρίζεται σε δύο τετράμηνα αντί για τρία τρίμηνα, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του διδακτικού χρόνου. Τέλος, θα γίνει μια προσπάθεια για τον εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here