Μεϊμαράκης: Μεγάλη μου τιμή να με στηρίζει ο Κώστας Καραμανλής

0
3

 

Ως «μεγάλη του τιμή» χαρακτήρισε ο τέως πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στην υποψηφιότητά του.

Ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Θεωρώ μεγάλη μου τιμή που ο Κώστας Καραμανλής έχει αφήσει να εννοηθεί ότι με στηρίζει», ενώ συμπλήρωσε ότι «αυτό δεν έγινε τώρα. Από την πρώτη στιγμή έλεγε στους συνομιλητές του ότι «η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη είναι η καλύτερη»».

Ερωτώμενος, ο τέως πρόεδρος της ΝΔ, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος ασχολείται «με την πολιτική και όχι με την παραπολιτική» και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι «να ξαναβρεί η Νέα Δημοκρατία τον δρόμο της».

«Ξέρω καλά τη Νέα Δημοκρατία, γιατί είμαι 41 χρόνια σε αυτό το κόμμα» είπε, αναφερόμενος στην επομένη της εκλογής. «Και στα εύκολα και στα δύσκολα. Ποτέ δεν σκέφτηκα να φύγω.

Την επόμενη μέρα, δεν θα τα κατεδαφίσω όλα. Θα κρατήσω τα θετικά, με σεβασμό στο παρελθόν και με θεμέλιο την ιστορία θα χτίσουμε το καινούργιο. Δεν είμαι σε μάχη γενεών, αλλά σε μάχη ιδεών».

Σχετικά με το φιάσκο που οδήγησε στην αναβολή των εκλογών της 22ας Νοεμβρίου, επέμεινε ότι το θέμα ήταν τεχνικό -«τεχνική αστοχία, για την οποία την αποκλειστική ευθύνη φέρει η ΚΕΦΕ», και πρόσθεσε: «Κάποιοι προσπάθησαν να το πολιτικοποιήσουν και κάποιοι, δυστυχώς, τσίμπησαν».

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, με το μείγμα πολιτικής που ακολουθούν, έχουν αποκλείσει κάθε δυνατότητα συνεννόησης.

«Η συνεννόηση και η συζήτηση απαιτούν προτάσεις, αρχές, απόψεις και ήθος» είπε, για να προσθέσει: «Τίποτα από αυτά δεν μας έχουν δείξει μέχρι σήμερα. Κατά συνέπεια, εμείς θεωρούμε ότι πάει σε μία λάθος κατεύθυνση.

Το μείγμα της πολιτικής του δεν πιστεύουμε ότι μας βγάζει από την κρίση. Και δεν μπορούμε να συμβάλουμε θετικά σε μια πορεία που δεν πιστεύουμε και αντιθέτως βαθαίνει την ύφεση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here