Μεϊμαράκης: Περιμένω οι αρχηγοί να βγουν με νέες πολιτικές προτάσεις

0
3

 

Παρών στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που πραγματοποιείται στην Λάρισα, ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Ο μέχρι πρότινος αρχηγός της ΝΔ και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, όπως διευκρίνισε παρέστη με την ιδιότητα του πρώην προέδρου της Βουλής.

Σε παρέμβασή σχετικά με το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, σχολίασε ότι αυτό που περιμένει από τη σημερινή συνάντηση είναι οι αρχηγοί να βγουν με νέες πολιτικές προτάσεις τις οποίες θα μελετήσουν φορείς και κόμματα προκειμένου να καταλήξουν στο «πως» θα προχωρήσει η χώρα.

Αυτή είναι η ώρα που θα πρέπει να προσδιοριστούν «πολιτικές», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Αναφερόμενος στο θέμα της φορολόγησης των επιχειρήσεων ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι είναι αδιανόητο οι όμορες χώρες να έχουν φορολογικούς συντελεστές 12% και 15% και στη χώρα μας «να μας επιβάλλουν φορολογικούς συντελεστές υψηλότατους. Και γι’ αυτό πολλές ελληνικές επιχειρήσεις μεταφέρουν την έδρα του σε όμορες χώρες» είπε.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ έκανε αναφορά και στη συζήτηση περί αλλαγής του εκλογικού νόμου παρατηρώντας ότι η συζήτηση για ένα τέτοιο θέμα μπορεί να κατατείνει «στην πολυδιάσπαση των πολιτικών δυνάμεων και αυτό θα σημάνει ακόμη δυσκολότερη συνεννόηση».

Κάλεσε δε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του ευρωπαϊκού δημοκρατικού τόξου να προσφέρουν με τις προτάσεις τους, ώστε η χώρα να βρει τον βηματισμό της. Και γι’ αυτό ακριβώς, συμπλήρωσε, διεκδικώ η ΝΔ να είναι ενωμένη, δυνατή και να μπορεί να δώσει τις πρέπουσες προτάσεις και λύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here