Μεϊμαράκης στη Βουλή: Αντί να γίνετε εθνικός ηγέτης, ξαναγίνατε κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ

0
3

 

Ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο κ. Μεϊμαράκης, κατά την έναρξη της ομιλίας του, έκανε λόγο, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, για «πολιτική απάτη που στήσατε με τον κ. Καμμένο» και η οποία αποκαλύφθηκε.
Επικαλέστηκε, μάλιστα, το προσχέδιο του προϋπολογισμού και τα μέτρα που προβλέπει.

Συνεχίζοντας, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε: «Έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας, ο πιο βαρύς που έχει περάσει.

Βιαστήκατε να κάνετε εκλογές για να προλάβετε την φοροκαταιγίδα, για να προλάβετε τους νέους φόρους στα νησιά, στους αγρότες κλπ., να προλάβετε τις περικοπές. Αποδεικνύεται ότι άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές και άλλος μετά τις εκλογές. Από την επομένη των εκλογών η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου άρχισε να λέει άλλα. Αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου, ο ΦΠΑ στα νησιά και στα ξενοδοχεία, η εισφορά αλληλεγγύης, ο φόρος για τα ενοίκια και ανεστάλει προσωρινά ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία. Μην μας λέτε ότι ψάχνετε ισοδύναμα, δεσμευθείτε εδώ ότι αυτό το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί».

«Πριν από οκτώ διαβάζατε άλλες προγραμματικές δηλώσεις», επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης.
Παράλληλα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση επενδύει στον καιροσκοπισμό, ενώ χαρακτήρισε «παρωδία» το δημοψήφισμα και καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ευθύνεται για το κλείσιμο των τραπεζών.

«Γίνατε μνημονιακότερος των τροϊκανών. Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα, όπως έχετε πει», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αντί να γίνετε εθνικός ηγέτης, γίνατε κομματάρχης και οδηγήσατε τη χώρα σε εκλογές», πρόσθεσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ δίνοντας το αντιπολιτευτικό του στίγμα είπε: «Εμείς στηρίζουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές για να υπάρξουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας, αλλά είμαστε κάθετα αντίθετοι σε νέα μέτρα και νέους φόρους. Δεν θα τα ψηφίσουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here