Μεϊμαράκης: Υφεσιακό και φοροληστρικό το πολυνομοσχέδιο

0
7

 

 

     Υφεσιακό και φοροληστρικό χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας.

«Λίγες μόνο βδομάδες μετά τις εκλογές φαίνονται πλέον εμπράκτως τα ψέματα που, με δόλο, είπαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Κατέθεσαν ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο είναι υφεσιακό, είναι φοροληστρικό και δεν προβλέπει τίποτα για το 23% στην Παιδεία» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

Όπως ανέφερε, τιμωρεί όσους μεγαλοοφειλέτες εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις, φορολογεί εισοδήματα που δεν υπάρχουν, κόβει συντάξεις και αυξάνει φορολογικούς συντελεστές, αυξάνει και τα βάρη από τον ΕΝΦΙΑ αφού καταργεί και τις εκπτώσεις.
«Το πολυνομοσχέδιο αυτό δεν έχει αρχή, μέση και τέλος και γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία το καταψηφίζει» κατέληξε.

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει αρνητική ψήφο επί της αρχής στο πολυνομοσχέδιο, ενώ θα ψηφίσει κάποια από τα μέτρα με τα οποία συμφωνεί.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, «η Νέα Δημοκρατία εστιάζει την κριτική στο ψεύδος της κυβέρνησης που λέει ότι καταπολεμά τη φοροδιαφυγή».

Συγκεκριμένα αναφέρεται σε δύο διατάξεις στο άρθρο 8 του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στο αδίκημα της φοροδιαφυγής και επισημαίνει ότι:
α) οι ισχύουσες διατάξεις λένε ότι για ποσό φοροδιαφυγής πάνω από 15.000 ευρώ υπάρχει φυλάκιση από 1 – 5 έτη. Η κυβέρνηση το ποσό των 15.000 το μετατρέπει σε 100.000. «Επομένως η δήθεν καταπολέμηση της φοροδιαφυγής δεν ισχύει» σημειώνουν στη ΝΔ.
β) για τον ΦΠΑ η ισχύουσα διάταξη επιβάλλει φυλάκιση για 1 – 5 έτη από το ποσό των 3.000 ευρώ. Η κυβέρνηση το κάνει 50.000 ευρώ, αλλά ως τρικ αυξάνει τη φυλάκιση από 2 – 5 έτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here