Μεϊμαράκης: Αν υπάρξει ζήτημα εκλογών είμαστε έτοιμοι

0
6

 

«Αν υπάρξει ζήτημα εκλογών, εμείς είμαστε έτοιμοι» δηλώνει στην «Καθημερινή» της Κυριακής ο πρόεδρος της Ν.Δ., Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τονίζοντας πάντως ότι η προσφυγή στις κάλπες δεν είναι λύση.

«Ο κ. Τσίπρας δεν θα πείσει τους Έλληνες πολίτες για ποιον λόγο κάνει εκλογές. Διότι μόλις πριν από έξι μήνες πήρε εντολή. Και κανείς δεν την αμφισβητεί. Κατά συνέπεια γιατί θα κάνει εκλογές; Αν όμως, θέλει να δραπετεύσει και να πάει σε εκλογές, οι πολίτες θα του δώσουν την ευκαιρία να δραπετεύσει», αναφέρει.

Ο κ. Μεϊμαράκης επιχειρεί «άνοιγμα» σε όσους ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα, λέγοντας ότι «σε αυτούς οφείλουμε πρωτίστως να απευθυνθούμε». Τονίζει ότι η Ν.Δ. εκφράζει το μεταρρυθμιστικό, κοινωνικό Κέντρο, όχι με τη στενή πολιτική έννοια, αλλά τον χώρο όπου «μπορούν οι μεταρρυθμίσεις να γίνουν πιο αποτελεσματικά και δίκαια».

Επίσης υποστηρίζει ότι οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ιδεολογιών- οι ταμπέλες «Δεξιά, Κεντροαριστερά» έχουν σε μεγάλο βαθμό εξαλειφθεί: «Θα έλεγα ότι η βασική διάκριση είναι η λογική και ο παραλογισμός, ο υπεύθυνος και ο ανεύθυνος, ο Ευρωπαίος και μη. Είναι από τη μια ο κοινωνικά ευαίσθητος, ο έντιμος, ο σοβαρός και από την άλλη τα αντίθετά τους.
Εκεί τελικά πρέπει να επικεντρωθούμε. Πρέπει οι λογικοί να βρουν σημεία επαφής, ώστε η κυρίαρχη άποψη μέσα στην κοινωνία να είναι ρασιοναλιστική». «Οι ιδεολογίες», προσθέτει, «έχουν κολλήσει τον τόπο και δεν μπορεί να συνεχίζονται και μάλιστα με τέτοια ένταση».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και στην ιδιαιτερότητα της λίστας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεκαθαρίζει ότι στελέχη που αποχώρησαν ή εκδιώχθηκαν δεν θα μπουν σε εκλόγιμες θέσεις. Ερωτηθείς για την επιστροφή παλαιών στελεχών στη Ν.Δ. σημειώνει ότι «το παλαιό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη λάθος και το νέο δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη σωστό».

«Πρέπει να συνθέσουμε τον ενθουσιασμό των νέων και σωστών με την εμπειρία των παλαιών. Και αυτό ισχύει πιο πολύ στην πιο κρίσιμη περίοδο της χώρας», επισημαίνει.

«Όποιος διαφοροποιηθεί θα διαγραφεί»

Στο μεταξύ, με δήλωσή του στη Real News ο κ. Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στη στάση του κόμματος έναντι των βουλευτών του, κατά την ψήφιση στη Βουλή της συμφωνίας με τους δανειστές ξεκαθαρίζει πως «όποιος διαφοροποιηθεί θα διαγραφεί». Στην ίδια δήλωση ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρει ότι δεν υφίσταται κανένας εκλογικός αιφνιδιασμός. «Όλοι τις περιμένουν τις εκλογές. Υπάρχουν υπουργοί που τις προαναγγέλλουν. Ήδη δημιουργείται κλίμα πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας» σημειώνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here