Μεϊμαράκης: Αναγκαία η ευρεία συνεργασία την επομένη των εκλογών

0
3

Την ανάγκη για συστράτευση και ευρύτατη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, την επόμενη ημέρα των εκλογών, επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Κάλεσε τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να καθίσουν την επομένη των εκλογών στο ίδιο τραπέζι συζητώντας «ακόμη και το πρόσωπο του πρωθυπουργού».

«Τι σημασία έχουν τα πρόσωπα; Σημασία έχει να υπάρχει ένα πρόγραμμα. Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει αλλιώς» υπογράμμισε και σημείωσε ότι η χώρα θα κυβερνηθεί μετά τις εκλογές, ωστόσο το ζήτημα είναι να υπάρξει εθνικό σχέδιο.

Σε περίπτωση πρωτιάς της ΝΔ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι θα απευθυνθεί πρώτα στον ΣΥΡΙΖΑ για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Τόνισε μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας «υποχρεούται» να μετάσχει στη νέα κυβέρνηση, καθώς «έχει δεσμεύσει τη χώρα με ένα τριετές πλαίσιο που μόνον ο ίδιος το γνωρίζει».

Ο κ. Μεϊμαράκης για ακόμη μια φορά εξαπέλυσε επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό σχολιάζοντας «Ο Τσίπρας έχει τυφλωθεί από την αλαζονεία. Γιατί επιθυμεί κυβέρνηση είτε με αυτοδυναμία είτε με συνεργασία με τους ΑΝΕΛ; Ζήτημα είναι η ευρύτατη συνεργασία, καθώς τα προβλήματα είναι πολυσύνθετα, όμως ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα στον ελληνικό λαό».

Καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι σκεφτόταν την προσφυγή στις κάλπες, τη στιγμή που ζητούσε τη στήριξη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

«Κάθε χρόνο και κάθε εξάμηνο εκλογές; Πόσο θα προχωρήσουμε με αυτό;», διερωτήθηκε, ενώ επεσήμανε ότι τα τελευταία έξι χρόνια η χώρα άλλαξε επτά πρωθυπουργούς.

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε φυσιολογική την ένταση προ των εκλογών και επανέλαβε ότι αν το «ψευτράκος» αποτελεί πρόβλημα, τότε ανακαλεί. «Δεν είμαι δήθεν, δεν τον έβρισα, δεν κρύφτηκα ποτέ», εξήγησε.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, σχολίασε ότι είναι καλός για να βγουν για φαγητό, αλλά μέχρι εκεί. «Δεν του ζητήθηκε να συμμετάσχει», σημείωσε, σχολιάζοντας αναφορά του κ. Καμμένου, ο οποίος είχε τονίσει αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα συμπλεύσουν με το «Τζουράσικ Παρκ». Ερωτηθείς για την υπόθεση των υποβρυχίων, ξεκαθάρισε ότι δεν παρήγγειλε, δεν παρέλαβε και δεν πλήρωσε τα υποβρύχια. «Δεν αρμόζει στον κ. Καμμένο η επίθεση εναντίον μου», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε γνωστό ότι το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη θα εξαγγείλει πρόγραμμα που θα προβλέπει τον σχηματισμό εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, την κατάρτιση Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, καθώς και την άμεση εκκίνηση του προγράμματος αποκρατικοποίησης και των μεγάλων έργων, με στόχο να περιοριστεί από το 3% στο 1% το προβλεπόμενο ποσοστό της ύφεσης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here