Μεϊμαράκης: Ας μας πει ο «χαρούμενος» πρωθυπουργός τι θέλει

1
7

Την απόφασή του να μην παραστεί σε άτυπη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών -αν, δηλαδή, δεν τηρηθούν πρακτικά-ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος.

Κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα μετά  την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες να διενεργήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τι θέλει.

«Είμαστε στα όρια της ανοχής της εμπιστοσύνης που του δείχνουμε, η κλεψύδρα της υπομονής έχει στερέψει», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό ότι επί πέντε μήνες δεν ζήτησε ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, αλλά το έπραξε την επόμενη ημέρα ενός  «θριαμβευτικού αποτελέσματος».

«Εντυπωσιάστηκα γιατί κλήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί την επόμενη του θριαμβευτικού αποτελέσματος. Γιατί πέντε μήνες δεν κλήθηκαν οι αρχηγοί; Εμείς ζητούσαμε την εθνική συνεννόηση και τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας την αρνείτο», τόνισε.

Όπως είπε, με ανησυχία έλαβε το τηλεφώνημα να πάει στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και σκέφτηκε:  «Γιατί μας καλεί τώρα; Δεν θέλει να έχει μόνος του την ευθύνη, αλλά ήθελε να κάνει διάχυση ευθυνών».

«Χάθηκαν ολόκληροι πέντε μήνες και ακούω τον πρωθυπουργό να λέει “δεν φταίνει οι τελευταίοι πέντε μήνες”. Του απαντάμε “οι δικοί σου πέντε μήνες φταίνε και η δική σου διακυβέρνηση”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε δηκτικά το γεγονός ότι μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και παρά τα δυσμενή αποτελέσματα για τη χώρα μας, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε «χαρούμενος».

«Μπορεί να μας πει γιατί ήταν χαρούμενος;» διερωτήθηκε πολλές φορές κατά την ομιλία του.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here