Μεϊμαράκης για Τσίπρα: Κάνει τις εκλογές για να φύγει

0
8

Σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατηγορώντας τον ότι κρύβεται και του ζήτησε για ακόμη μια φορά να εξηγήσει γιατί η χώρα οδηγείται σε πρόωρες κάλπες.

«Πρέπει να εξηγηθεί γιατί πάμε σε εκλογές, γιατί μπαίνουμε σε αυτή την αστάθεια», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Αναρωτιέμαι, θα γίνουν εκλογές για τους αντάρτες, τους δαίμονες που ο ίδιος δημιούργησε, και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου; Γι’ αυτό θα πάμε σε εκλογές;», διερωτήθηκε.

Ο πρόεδρος της  ΝΔ κατηγόρησε τον απερχόμενο πρωθυπουργό για μεγάλη απρέπεια και αλαζονεία.

«Ουδέποτε επικοινώνησε ο Τσίπρας μαζί μου να με ενημερώσει για τις εκλογές», σημείωσε και συμπλήρωσε, «εκπροσωπεί συμφέροντα. Κρύβεται. Έχει ατζέντα με κρυφά μέτρα. Να έρθει να συζητήσουμε και να αποδείξει πως δεν κάνει εκλογές για να φύγει».

Ο κ. Μεϊμαράκης κατέκρινε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι αρνήθηκε να συναντήσει τον ίδιο και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών και πρόσθεσε ότι δεν επιτρέπεται να διαρρέει πως «δεν θα έρθει στη σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Πιστεύω ότι η σύσκεψη αρχηγών πρέπει να γίνει και να μείνει κενή η θέση του κ. Τσίπρα», συνέχισε, καθώς εξήγησε ότι αυτή η συζήτηση θα εκτονώσει την πολιτική ένταση.

Τάχθηκε ξανά υπέρ της εθνικής συνεννόησης λέγοντας ότι «είναι πλέον εθνικό ζητούμενο». Όπως είπε, δεν μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε χωρίς συναινέσεις.

«Δεν συμφέρει κανέναν να πάμε σήμερα σε εκλογές, ας μας πει ο ίδιος (σ.σ. ο Πρωθυπουργός) ότι δεν έχει καμια πολιτική σκοπιμότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να απαντήσει αν φοβάται τις εκλογές ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε: «Όχι μόνο δεν τις φοβάμαι, αλλά θέλω να πείσω ότι παρότι θα τις κερδίσω, δεν πρέπει για το καλό του τόπου να δημιουργήσουμε αυτήν την αστάθεια, ακόμα προλαβαίνουμε».

«Μετά την Παρασκευή (σ.σ. ολοκληρώνεται η διαδικασία των διερευνητικών εντολών) θα έχω άλλο τόνο και θα δούμε αν τις φοβάμαι ή δεν τις φοβάμαι», συνέχισε.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. προανήγγειλε ότι θα καταρτίσει τις λίστες των υποψηφίων του κόμματος με βάση την προτίμηση που έχουν δείξει οι ψηφοφόροι του με τον σταυρό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here