Μεϊμαράκης: Οφείλουμε να βρούμε τη λιγότερο επώδυνη λύση

0
7
Ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου με στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης  Μεϊμαράκης, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου έλαβε τη διερευνητική εντολή.

«Θα επισκεφθώ την πρόεδρο της Βουλής ώστε να τη ρωτήσω για τη δύναμη των κομμάτων και να την παροτρύνω να κάνει συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων. Να δούμε αν μπορούμε να βρούμε μία σοβαρή λύση ώστε να αποφύγουμε όλα τα αρνητικά που μπορεί να προκαλέσει η εκλογική διαδικασία η οποία κατά τη γνώμη μου δεν βοηθάει σε τίποτε», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Ανεξάρτητα από το τι μας χωρίζει οφείλουμε να βρούμε τη λιγότερο επώδυνη λύση», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η πρόεδρος της Βουλής ως τρίτος πολιτειακός παράγοντας οφείλει να έχει άποψη.

«Μπορούμε και να συζητάμε, μπορούμε να πετύχουμε και τη μεγάλη εθνική συνεννόηση», συνέχισε ενώ ερωτηθείς εάν θα εξαντλήσει τις τρεις ημέρες στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής απάντησε «μπορεί ναι, μπορεί και όχι».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων εκπροσωπούν το σύνολο των βουλευτών τους, αλλά αυτή τη στιγμή και οι βουλευτές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εκφρασθούν δημοσίως. «Προσπαθούμε να βρούμε λύση, δεν είναι πρόσκληση σε αποστασία -όπως είπαν πολλοί- οφείλουμε να ψάξουμε να βρούμε λύσεις», επανέλαβε.

 Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε επίσης ότι θα καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του και να συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, ενώ ξεκαθάρισε πως η Ν.Δ. δεν θέτει ζήτημα προσώπων.

Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με πρωθυπουργό που θα προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ερωτηθείς για το πρόσωπο του Γιάννη Δραγασάκη είπε: «Ο κ. Δραγασάκης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που μπορεί να τον εμπιστευθεί η πλειοψηφία της Βουλής και της κοινωνίας».

Πρόσθεσε τέλος ότι «δεν πρέπει να ξεχνά η κυβέρνηση ότι είναι υπηρεσιακή από χθες». «Είναι στο μικροσκόπιο όλων μας και να προσέξει πάρα πολύ», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here