Μεϊμαράκης: Τελικά ο κ. Τσίπρας έσκισε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

0
7

«Τελικά ο κ. Τσίπρας έσκισε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και έφερε νέο μνημόνιο», επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε ευθέως τον κ. Τσίπρα ότι είπε ψέματα, φέρνοντας ως παραδείγματα αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και ελαφρύνσεις στη φορολογία. «Ο κ. Τσίπρας δεν έδωσε καμία επιπλέον σύνταξη, αλλά τις πετσόκοψε όλες», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργήθηκε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «χέρι στην τσέπη» των πολιτών από τη μεριά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανέφερε ότι οι καταθέτες απέσυραν λόγω της αβεβαιότητας 50 δισ. από τις τράπεζες. Όπως σημείωσε, η ανεργία άρχισε πάλι να μεγαλώνει, ενώ έκανε υποστήριξε ότι μόνο τον Ιούλιο χάθηκαν 16,5 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, «τα κύματα προσφύγων και παράνομων μεταναστών, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο», με τον πρόεδρο της Ν.Δ. να καταλογίζει στον κ. Τσίπρα ότι «το μόνο που έκανε πως έκλεισε την Αμυγδαλέζα και άνοιξε τον Βοτανικό».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε ανεπαρκή, ασυνεπή και αναξιόπιστο τον κ. Τσίπρα, ενώ τον κατηγόρησε για αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία. «Ποτέ, κανένας Πρωθυπουργός δεν έκανε τόσο μεγάλο κακό, σε τόσο λίγο καιρό», σχολίασε και πρόσθεσε πως από εκείνον οι πολίτες θα ακούνε μόνο αλήθειες, καθώς, όπως είπε, δεν πιστεύει ότι κυβερνιέται ένας τόπος με ψέματα.

«Στις 20 του Σεπτέμβρη, με τη δική σας εντολή, θα συγκροτήσω κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, για να πάμε όλοι μαζί την Ελλάδα μπροστά», είπε στη συνέχεια.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, με τον κίνδυνο να μην έχει περάσει. «Πρέπει να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να σταματήσουν τα capital controls. Να ξεμπλοκάρουμε και να επισπεύσουμε την απορρόφηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ. Να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας. Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις δουλειάς», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να μοιράσει κάλπικες υποσχέσεις, ενώ τόνισε ότι επιλογή και δέσμευση της Ν.Δ. είναι η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών μόλις σταθεροποιηθεί η οικονομία. «H Νέα Δημοκρατία θέλει λιγότερους φόρους, περισσότερες επενδύσεις και αποτελεσματικότερο κράτος», συμπλήρωσε και αναφέρθηκε σε μια «νέα πολιτική για την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη». «Σε μία υπεύθυνη μεταναστευτική πολιτική. Με φύλαξη των συνόρων, με ανθρωπισμό, αλλά και διεθνοποίηση του θέματος (…) Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική δύναμη που υπηρετεί την ενότητα των Ελλήνων, γιατί κάποιοι άλλοι θέλουν να μας διχάσουν με την ρητορική τους και το λόγο τους», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here