Μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στην πρεσβεία του Μεξικού

0
11

 

 Κατάληψη στην πρεσβεία του Μεξικού πραγματοποιεί η Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας, σύμφωνα με ανάρτηση της ομάδας σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρέσβης του Μεξικού ζήτησε από τα μέλη του Ρουβίκωνα να αποχωρήσουν, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά θα επέμβει η αστυνομία. Τα μέλη της ομάδας έχουν αναρτήσει πανό σε παράθυρο του κτηρίου της πρεσβείας.

Στο κείμενο που ανήρτησε η ομάδα Ρουβίκωνας καταγγέλλει «την κτηνώδη καταστολή» κινητοποιήσεων στο Μεξικό «που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 12 διαδηλωτών και τον τραυματισμό πολλών δεκάδων».

«Στεκόμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους λαούς του Μεξικό, ενώνοντας τη φωνή μας με τη δική τους στο δίκαιο αγώνα τους για αξιοπρέπεια και ελευθερία. Απαιτούμε από το διεφθαρμένο μεξικανικό κράτος να τερματίσει την καταστολή, να πάψει τις διώξεις στους αγωνιστές, να ελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους και να σταματήσει την καταλήστευση των αυτοχθόνων φυλών και την αρπαγή και καταστροφή της γης τους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here