Μεγαλοπρεπής γκάφα Φίλη: Ο Τσίπρας «εύπορος» και «προνομιούχος»

1
11

«Εύπορος» και «προνομιούχος» είναι ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τον Νίκο Φίλη. Ακούγεται μάλλον ως ανέκδοτο, αλλά είναι αλήθεια.

Προσπαθώντας να πείσει πως έχει δίκιο για την επιβολή ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία ο υπουργός Παιδείας χαρακτήριζε -στον REAL FM «προνομιούχους» όσους γονείς στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία. Στο σημείο εκείνο ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν περιλαμβάνει και τον πρωθυπουργό στην κατηγορία αυτή, δεδομένου ότι και τα δικά του παιδιά σε ιδιωτικό πηγαίνουν. Και είπε το εκπληκτικό:

 

«Φτωχός είναι; Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Τι ερώτηση είναι αυτή που μου κάνετε. Με μία έννοια είναι στους προνομιούχους οικονομικά. Έχει εισόδημα 70-80.000 ευρώ τον χρόνο. Δουλεύει και η γυναίκα του». 

Ο δημοσιογράφος επέμεινε πως πολλοί γονείς κάνουν σκληρές οικονομίες για να καταφέρουν να δώσουν μια καλύτερη ευκαιρία στα παιδιά τους. Για να απαντήσει ο υπουργός:

«Ένας που έχει 60.000 και 70.000 εισόδημα τον χρόνο, δεν είναι φτωχός. Δίνει 7.000, 10.000-17.000 ευρώ τον χρόνο στα ιδιωτικά. Δεν απαντάω στο πρόβλημα που έχει μια εύπορη οικογένεια. Δουλειά του υπουργού δεν είναι να μπαίνει σε οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Δουλειά του είναι να διασφαλίσει το κατά το δυνατόν αξιόπιστο σχολείο για όλα τα παιδιά». 

 

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για την άλλη περίφημη δήλωσή του ότι οι αυξήσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι  «πενταροδεκάρες», σχολίασε: «Ήταν σχήμα λόγου οι πενταροδεκάρες. Δεν μιλάμε με κασέτα αλλά με αυθορμητισμό».

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ Ν ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΟΧΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here