Μέρκελ σε Σόιμπλε: Κλείσε γρήγορα και αθόρυβα την ελληνική αξιολόγηση

0
7
German Chancellor Angela Merkel takes her oath of office for her third term as chancellor at the Bundestag during ceremonies in which the new German government was sworn in on December 17, 2013 in Berlin, Germany. The new government is a coalition between the German Christian Democrats (CDU), the Bavarian Christian Democrats (CSU) and German Social Democrats (SPD) following federal elections held in September.

 

Την αλλαγή γραμμής φαίνεται ότι επιβάλλει η Γερμανίδα καγκελάριος στον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung η Άνγκελα Μέρκελ επιθυμεί να έχει κλείσει η υπόθεση «Ελλάδα» μέχρι τη σύνοδο των G-7 στην Ιαπωνία. Αυτό απαιτεί να αλλάξει στάση ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και να προσχωρήσει στην άποψη ότι η Ελλάδα εκπληρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να λάβει την επόμενη δόση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα,  η καγκελάριος ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών της να εγκριθεί την Τρίτη η εκταμίευση της δόσης προς την Αθήνα. Σημειώνεται μάλιστα ότι η κ. Μέρκελ δε θέλει να ακούσει άλλα «κηρύγματα» από τον Μπαράκ Ομπάμα και δεν επιθυμεί μία νέα Σύνοδο Κορυφής ή να «βαραίνει» άλλο την ΕΕ το ελληνικό ζήτημα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η γερμανική εφημερίδα η Μέρκελ θέλει να κλείσει το θέμα γρήγορα και αθόρυβα, οι ευρωπαϊκές χώρες να δώσουν τα απαιτούμενα δις για την επόμενη δόση – όπως είναι προγραμματισμένο – και η ελληνική κρίση να εξαφανιστεί από τα πρωτοσέλιδα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here