Μέριλ Στριπ: Μίλησα στο Κογκρέσο για την ισότητα και με αγνόησαν

0
4

«Πόρτα» φαίνεται πως έφαγε η Μέριλ Στριπ από τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, στα οποία απέστειλε επιστολή για θέματα ισότητας των γυναικών.

Όπως αποκάλυψε η γνωστή ηθοποιός στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Telluride, όπου προβλήθηκε η ταινία «Suffragette», στα 535 μέλη του Κογκρέσου, απέστειλε ισάριθμα πακέτα, στις αρχές του καλοκαιριού, τα οποία περιείχαν μία επιστολή και το βιβλίο «Equal Means Equal», της Τζέσικα Νόιβερτ.

«Πρόκειται για την αναβίωση της προσπάθειας για να προχωρήσει η κωδικοποίηση σε νόμο της κατάργησης των διακρίσεων κατά των γυναικών. Πήρα μόνο πέντε απαντήσεις. Οι προσπάθειες μου όλες ουσιαστικά αγνοήθηκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.

Είπε ακόμα ότι οι φεμινιστικές της πεποιθήσεις έχουν τις ρίζες τους στην παιδική της ηλικία, όταν άκουγε τη μητέρα της, να ζητάει χρήματα από τον πατέρα της. «Θυμάμαι αυτές τις συζητήσεις», είπε, «και τότε σκεφτόμουν πως εγώ δεν θα ζητήσω ποτέ από κανέναν χρήματα. Θα έχω τα δικά μου χρήματα».

Η ταινία «Suffragette» βασίζεται σε σενάριο της Abi Morgan (Άμπι Μόργκαν), και θα κυκλοφορήσει στις Αμερική στις 23 Οκτωβρίου. Η Abi Morgan είναι,επίσης, η σεναριογράφος των ταινιών «Shame» και «The Iron Lady».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here