Μέρκελ: Αναγκαία η μείωση των προσφύγων που φθάνουν στην Ε.Ε.

0
8

 

Στην ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη στάθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και κάλεσε τους πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ να επιστρέψουν στις χώρες τους όταν αποκατασταθεί η ειρήνη, καθώς, όπως είπε, λαμβάνουν μόνο προσωρινή προστασία.

Επανέλαβε δε τη σημασία της καλύτερης φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προειδοποίησε για τις συνέπειες από ενδεχόμενη αποτυχία της Ζώνης Σένγκεν.

Όλα τα κράτη – μέλη πρέπει να συμμερίζονται την ανάγκη για καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., σημείωσε η κ. Μέρκελ και πρόσθεσε ότι αυτό είναι απαραίτητο και για λόγους ασφαλείας. Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός της στο Μεκλεμβούργο – Δ.Πομερανία, η καγκελάριος εξέφρασε την απογοήτευσή της για την συνεργασία εντός Ε.Ε., για την οποία ωστόσο διευκρίνισε δεν υπάρχει εναλλακτική, διότι μια αποτυχία της Ζώνης Σένγκεν και το κλείσιμο εθνικών συνόρων θα είχε αρνητικές συνέπειες για όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε.

Η κ. Μέρκελ δήλωσε ακόμη ότι κατανοεί το γεγονός ότι κάποιες ανατολικοευρωπαϊκές χώρες δεν μπορούν να αναλάβουν εξίσου μεγάλο βάρος στην προσφυγική κρίση με την Γερμανία, αλλά σημείωσε ότι, αν ένα κράτος – μέλος δεν επιθυμεί να δεχθεί κανέναν μουσουλμάνο, αυτό αποτελεί παραβίαση της κοινής αντίληψης αξιών.

«Το γεγονός ότι μια Ευρωπαϊκή Ένωση 500 εκατομμυρίων δεν μπορεί να δεχθεί ένα εκατομμύριο Σύρους, δεν το καταλαβαίνω. Δεν δίνει καλή εικόνα για την ήπειρό μας», δήλωσε η κ. Μέρκελ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here