Μέρκελ: Αποφασιστικής σημασίας η εξεύρεση λύσης στο Eurogroup του Σαββάτου

0
4

Αποφασιστικής σημασίας  για την Ελλάδα χαρακτήρισε το Eurogroup του Σαββάτου η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης μέρας της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

«Ο χρόνος πιέζει και το Σάββατο η συνεδρίαση του Eurogroup θα πρέπει να είναι αποφασιστική και να βρεθεί μια τελική λύση», ανέφερε η καγκελάριος της Γερμανίας, τονίζοντας ότι υπάρχει πολιτική βούληση από παντού για την επίτευξη συμφωνίας.

Η Μέρκελ ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να αναζητήσουν μια λύση μαζί με τους θεσμούς και την Ελλάδα.

«Δεν μπορούν», είπε, «οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων να εμπλακούν στις τεχνικές διαβουλεύσεις, όπως για παράδειγμα την απόδοση που θα έχουν συγκεκριμένα μέτρα».

Ερωτηθείσα, τέλος, αν συμμερίζεται την άποψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η  ελληνική πρόταση «δεν είναι αξιόπιστη», η καγκελάριος απάντησε ότι ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον ίδιο ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά ερωτηματικά που έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here