Μέρκελ: Ενοπλες συγκρούσεις στα Βαλκάνια αν κλείσουμε τα σύνορα

0
9

 

Για ένοπλες συγκρούσεις στα Βαλκάνια αν κλείσουν τα γερμανικά σύνορα με την Αυστρία, προειδοποίησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. 

«Ήδη υπάρχουν εντάσεις σε χώρες των δυτικών Βαλκανίων και δεν επιθυμώ να φτάσουμε σε ένοπλες συγκρούσεις εκεί», δήλωσε χθες το βράδυ η Μέρκελ  κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), στο Ντάρμστατ.

Πολλοί ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι αν η Γερμανία, βασικός προορισμός των προσφύγων, κλείσει τα σύνορά της με την Αυστρία, τότε οι χώρες των Βαλκανίων από τις οποίες περνούν οι πρόσφυγες θα κάνουν το ίδιο.

Ο φράχτης που έχει υψώσει στα σύνορά της η Ουγγαρία έχει αναγκάσει τους πρόσφυγες να περνούν από την Κροατία, τη Σλοβενία και τη Ρουμανία, εξήγησε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Είναι καθήκον της Γερμανίας ως μεγαλύτερης χώρας της ΕΕ να επιβάλει μια άλλη, αλληλέγγυα λύση στην προσφυγική κρίση, πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Αυτό θα γίνει βήμα βήμα, εξήγησε.

«Είμαι αρκετά βέβαιη ότι αυτό μπορεί να γίνει», τόνισε η Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι κατανοεί τις πολλές ανησυχίες των πολιτών και δεν επιθυμεί να τις «υποτιμήσει». Όμως παρόλα αυτά έκανε και πάλι έκκληση να μην ξεχνούν οι Γερμανοί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των προσφύγων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here