Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να φιλοξενήσει 50.000 πρόσφυγες

0
6

 

   Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει άμεσα την υπόσχεσή της και να προσφέρει καταλύματα σε 50.000 πρόσφυγες, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να βοηθήσει την Αθήνα να πετύχει αυτό το στόχο, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της.

Η Αυστρία, πέρασμα προς τη Γερμανία για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, επέβαλε πρόσφατα συνοριακούς περιορισμούς, πυροδοτώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Ευρώπη και προκαλώντας τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στην Ελλάδα.

«Αρχικά η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε διαμορφώσει χώρους καταλυμάτων για 50.000 πρόσφυγες μέχρι το τέλος του 2015», δήλωσε η κα Μέρκελ στη γερμανική κυριακάτικη εφημερίδα Bild am Sontag.

«Η εκκρεμότητα πρέπει να επιλυθεί τώρα με ταχύτητα φωτός, καθώς η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί την αξιοπρεπή τους διαβίωση», τόνισε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, υπό την πίεση που δέχεται για να μειωθεί ο αριθμός των προσφυγικών ροών προς τη χώρα της, μετά την είσοδο άνω του 1 εκ. μεταναστών στη Γερμανία την προηγούμενη χρονιά, δηλώνει ότι η Ελλάδα πρέπει να δεχτεί μεγαλύτερη βοήθεια από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Γνωρίζω από τις συνομιλίες μου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θέλει να το κάνει αυτό, αλλά χρειάζεται τη βοήθειά μας. Γι’ αυτό η Ε.Ε. πρέπει και θα υποστηρίξει την Ελλάδα σε πνεύμα αλληλεγγύης», τόνισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.

Ανέφερε επίσης ότι η Αυστρία και οι χώρες των Βαλκανίων πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για την αλλαγή της κατάστασης στην Ελλάδα, μετά τη μονομερή απόφασή τους να επιβάλουν συνοριακούς ελέγχους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here