Μέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να νομοθετήσει τα προαπαιτούμενα μέχρι την Τετάρτη

0
6

 

Nα ψηφίσει το κείμενο συμφωνίας πριν από τα υπόλοιπα κοινοβούλια κάλεσε την Ελλάδα η Άγκελα Μέρκελ, αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα στη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής.

«Η Ελλάδα πρέπει να νομοθετήσει τα προαπαιτούμενα μέχρι την Τετάρτη» ανέφερε χαρακτηριστικά η καγκελάριος της Γερμανίας, προσθέτοντας παράλληλα ότι μπορεί να συστήσει στο γερμανικό Κοινοβούλιο «με πλήρη πεποίθηση» το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων για τη διάσωση της Ελλάδας.

«Οι Έλληνες διατράνωσαν την επιθυμία να παραμείνουν στην Ευρωζώνη. Όλες οι διαδικασίες, όπως και το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, συνέβαλαν στο να καταστεί αυτό σαφές», πρόσθεσε η κ. Μέρκελ.

«Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα υπομονετικοί, η εμπιστοσύνη τον τελευταίο καιρό κλονίστηκε. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα με την Ελλάδα και να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη. Και οι Έλληνες φέρουν την ευθύνη για να γίνουν αυτά που αποφασίστηκα. Έχω μεγάλη πίστη στην έναρξη των διαβουλεύσεων με την Ελλάδα. Νομίζω πως τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα μεινονεκτήματα» σημείωσε.

Οπως είπε η καγκελάριος της Γερμανίας το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ θα διατεθεί για άμεσες επενδύσεις. Είπε δε ότι «κατά την εκπόνηση του προγράμματος θα πρέπει να επιστρέψουμε στο κανονικό σχήμα του ελέγχου των τριών θεσμών όπως και στα άλλα κράτη».

Σημείωσε ότι «η Ελλάδα θα αιτηθεί νέου προγράμματος διάσωσης από το ΔΝΤ όταν λήξει το πρόγραμμα του ΔΝΤ τον Μάρτιο. Το πρόγραμμα είναι 82-86 δισ. για 3 χρόνια. Θα πρέπει να φτιάξουμε ένα ταμείο ιδιωτικοποιήσεων 50 δισ.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here