Μέρκελ: Η Γερμανία θα παραμείνει Γερμανία

0
5

 

Προσπαθώντας να υπερασπισθεί την προσφυγική της πολιτική και επιπλέον να καθησυχάσει τους πολίτες της Γερμανίας ότι για την τρομοκρατία και την εγκληματικότητα δεν φταίνει οι πρόσφυγες, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τονίζει πως «η Γερμανία θα παραμείνει Γερμανία

Σε συνέντευξή της στη Suddeutsche Zeitung επεσήμανε ότι «και εμείς οι Γερμανοί αγνοούσαμε για πολύ καιρό το πρόβλημα» ενώ υπογράμμισε: «ήδη το 2004 και το 2005 ήρθαν πολλοί πρόσφυγες και αφήσαμε να ασχοληθούν με αυτό η Ισπανία και άλλες χώρες στα εξωτερικά σύνορα».

Η καγκελάριος παραδέχεται μεταξύ άλλων ότι και το Βερολίνο αντιστάθηκε για καιρό σε μεταρρυθμίσεις κι έτσι απορριπτόταν μια αναλογική κατανομή των προσφύγων, καθώς και η προστασία των εξωτερικών συνόρων, η οποία θα έφερνε περιορισμούς στην εθνική κυριαρχία. «Η Γερμανία ήταν αρκετά ευτυχής, μετά τους πολλούς πρόσφυγες που υποδεχτήκαμε κατά τη διάρκεια των πολέμων της Γιουγκοσλαβίας, για το γεγονός ότι τώρα άλλοι είχαν κατά προτεραιότητα να αντιμετωπίσουν το ζήτημα», αλλά «δεν γίνεται όμως έτσι».

Σχετικά με τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, η καγκελάριος θεωρεί απολύτως κατανοητή την ανησυχία και τον φόβο και εκτιμά ότι μεταξύ των προσφύγων υπάρχουν και κάποιοι που έρχονται με εχθρικές προθέσεις. Ωστόσο, απορρίπτει μια άμεση σύνδεση μεταξύ των προσφύγων και της τρομοκρατίας. «Είναι απλώς λάθος ότι η τρομοκρατία ήρθε μόλις με τους πρόσφυγες, διότι ήταν εδώ ήδη από πριν, κυρίως σε ό,τι αφορά τους υπόπτους που πρέπει να παρακολουθούμε» σημειώνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here