Μέρκελ, Ολάντ και Ρέντσι εγκαινίασαν τη μεγαλύτερη σήραγγα στον κόσμο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

0
11

 

Οι ηγέτες Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας ήταν ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους του τρένου που διέσχισε την Τετάρτη για πρώτη φορά τη μεγαλύτερη σήραγγα στον κόσμο Σεν-Γκοτάρ.

Η σήραγγα εγκαινιάστηκε στην Ελβετία και στο πρώτο ταξίδι της αμαξοστοιχίας «Gottardo 2016» επέβαιναν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν.

Η κατασκευή της διήρκησε 17 χρόνια, έχει μήκος 57 χιλιόμετρα και το τρένο τη διασχίζει σε περίπου 30 λεπτά.

Η μεγαλύτερη και βαθύτερη σήραγγα του κόσμου ενώνει μέσω των ελβετικών Άλπεων τη βόρεια και τη νότια γηραιά ήπειρο και φιλοδοξεί να αλλάξει τον «χάρτη» των εμπορικών μεταφορών στην Ευρώπη.

Το έργο εγκρίθηκε με δημοψήφισμα το 1992 και η κατασκευή του ξεκίνησε τέσσερα χρόνια αργότερα. Κατά την διάρκεια αποπεράτωσης του έργου έχασαν την ζωή τους εννέα εργάτες.

Η «San Gottardo» είναι το κεντρικό τμήμα ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης του σιδηροδρομικού δικτύου που στοίχισε πάνω από 12 δισεκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από φόρους, τέλη σε φορτηγά και κρατικό δανεισμό.  Με τη σήραγγα αυτή, τα φορτηγά που μετέφεραν εμπορεύματα μέσω των δρόμων των Άλπεων θα δώσουν πλέον τη θέση τους σε υπερταχείες φορτίου, απλοποιώντας τη μεταφορά εμπορευμάτων στη διαδρομή που ξεκινά από το λιμάνι της ιταλικής Γένοβας και φτάνει μέχρι το Άμστερνταμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here