Μέρκελ: Όχι κλείσιμο συνόρων, αλλά εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας

0
8

 

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ τόνισε την Τρίτη ότι θα πιέσει για την εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής, αντιδιαστέλλοντάς την στις φωνές για κλείσιμο των συνόρων.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχιου, η κα Μέρκελ σημείωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής δεν θα συζητηθούν νέες ποσοστώσεις κατανομής προσφύγων ανά χώρα – μέλος της Ε.Ε., λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αστείο δεδομένου ότι λιγότεροι από 1.000 πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί με βάση τα ήδη ισχύοντα ποσοστά.

Κεντρικό ζήτημα, σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, θα είναι αντιθέτως κατά πόσον η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποφασιστικά το πρόβλημα της μετανάστευσης ή εάν οι 28 χώρες θα καταφύγουν σε κλείσιμο των συνόρων Ελλάδας – ΠΓΔΜ και Ελλάδας – Βουλγαρίας, με όλες τις επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια κίνηση για την Ελλάδα, την Ε.Ε. και τη ζώνη Σένγκεν.

«Θα παλέψω με όλη μου τη δύναμη ώστε την Πέμπτη και την Παρασκευή να υιοθετηθεί η λύση της εφαρμογής της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας», κατέληξε η κ. Μέρκελ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here