Μέρκελ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης της Τουρκίας

0
8

 

Ανοιχτό άφησε η Γερμανίδα καγκελάριος το ενδεχόμενο περαιτέρω οικονομικής βοήθειας προς την Τουρκία, μιλώντας λίγο μετά την επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Αναφερόμενη στα 3 δισ. ευρώ που θα διατεθούν στην Τουρκία για τους πρόσφυγες είπε ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες και εάν δεν αρκούν θα υπάρξουν συζητήσεις και για περαιτέρω κεφάλαια. Είπε ακόμα ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για την παροχή ελεύθερης διακίνησης των Τούρκων πολιτών στην Ευρώπη.

Κατά τα άλλα η κ. Μέρκελ εμφανίστηκε βέβαιη ότι με τη συγκεκριμένη συμφωνία «η Ευρώπη θα τα καταφέρει» είπε ότι τα συμφωνηθέντα θα βοηθήσουν ιδιαίτερα και την Ελλάδα και πως θα ήταν ουτοπία να πιστέψει κάποιος πως η συμφωνία αυτή είναι αρκετή για να πολεμήσει την κρίση.

Για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας ανέφερε ότι θα τεθεί σε ισχύ από τις 20 Μαρτίου οπότε και θα στέλνονται πίσω στην Τουρκία όλοι οι πρόσφυγες που φτάνουν στα ελληνικά νησιά και για κάθε παράνομο Σύρο ένας νόμιμος θα πηγαίνει στην Ε.Ε. Ανέφερε ότι θα ενισχυθούν Ελλάδα και Ιταλία που φέρουν σημαντικό βάρος για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων και η Τουρκία θα πρέπει να καταβάλει περαιτέρω προσπάθειες να κλείσει κάθε άλλο δρόμο παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη.

Τέλος για την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες είπε ότι θα πρέπει να καλυφθούν από την Τουρκία συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here