Μέρκελ στη Σύνοδο της Μάλτας: Παροχή βοήθειας με νόμιμους τρόπους στους πρόσφυγες

0
6

 

Θα αναζητηθούν νόμιμοι τρόποι για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες, επεσήμανε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προσερχόμενη στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής στη Βαλέτα της Μάλτας, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας στάθηκε στην ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου δράσης, ώστε «να έχουν αυτοί οι άνθρωποι μία ευκαιρία στη ζωή τους» και να καταπολεμηθεί η φτώχεια, όπως είπε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι πρέπει να εξεταστούν τρόποι ώστε κάποιοι από τους πρόσφυγες να μπορέσουν κάποιοι να εργαστούν νόμιμα στην Ευρώπη, ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με τα κράτη της Αφρικής.
Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρέπει να εμποδιστούν οι διακινητές προσφύγων.

Φάιμαν: Να καταπολεμήσουμε τα αίτια της προσφυγικής κρίσης

Στην ανάγκη να καταπολεμηθούν τα αίτια της προσφυγικής κρίσης στάθηκε από την πλευρά του ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, κατά την προσέλευσή του στις εργασίες της Συνόδου.

Όπως ανέφερε, πρέπει να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες ζωής σε αφρικανικά κράτη, αλλά και να αξιοποιηθούν σωστά τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

«Χρειαζόμαστε συνθήκες και συμφωνίες επαναφοράς των προσφύγων στον τόπο τους, αλλά και να δώσουμε άσυλο σε όσους το χρειάζονται, για να τους προφυλάξουμε» ανέφερε ο κ. Φάιμαν και εξήγησε ότι υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι πρέπει να εξασφαλιστεί και η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.
«Πρέπει να υπάρχει και ανθρωπιά και να μην πληγώνεται το δικαίωμα του ασύλου», κατέληξε ο κ. Φάιμαν.

Σουλτς: Δεν έχει νόημα να γεμίσουν τα hotspots και να μην μπορεί να γίνει κατανομή
«Δεν έχει νόημα να γεμίσουν τα hotspots και να μην μπορεί να γίνει κατανομή» επεσήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Όπως τόνισε. εκεί που οι χώρες δέχονται μεγάλα φορτία, πρέπει να βρεθεί ένα «κλειδί» για δίκαιη κατανομή των προσφύγων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here