Μέσα σε 5 λεπτά ο γιατρός του Τραμπ έγραψε το πιστοποιητικό υγείας του υποψηφίου

0
8

 

O προσωπικός γιατρός του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε συντάξει τον περασμένο χρόνο ένα περίεργο πιστοποιητικό υγείας στο οποίο εκθείαζε την υγεία του δισεκατομμυριούχου, εκμυστηρεύτηκε ότι για τη σύνταξη του εν λόγω εγγράφου χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά.

«Έγραψα τέσσερις ή πέντε γραμμές όσο το δυνατόν συντομότερα προκειμένου να είναι ικανοποιημένοι», εξήγησε την Παρασκευή στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC ο γιατρός Χάρολντ Μπορντσάιν από τη Νέα Υόρκη.

«Στη βιασύνη μου, πιστεύω ότι η επιλογή των λέξεων θα μπορούσε να είναι καλύτερη», πρόσθεσε.

Εντούτοις, ο γιατρός δεν ανακαλεί κανένα από τα συμπεράσματα της επιστολής του των τεσσάρων παραγράφων, την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δημοσιεύσει τον Δεκέμβριο του 2015 κι η οποία έγραφε:
«Ο κ. Τραμπ υποβλήθηκε πρόσφατα σε πλήρεις ιατρικές εξετάσεις και τα αποτελέσματα ήταν μόνο θετικά. Στην πραγματικότητα η αρτηριακή του πίεση και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων είναι απίστευτα εξαίρετα.

Εάν εκλεγεί, μπορώ να επιβεβαιώσω χωρίς κανέναν δισταγμό ότι ο Τραμπ θα είναι το πρόσωπο με την καλύτερη υγεία που έχει ποτέ εκλεγεί στον προεδρικό θώκο», είχε γράψει επίσης ο γιατρός, αν και ο ίδιος δεν είχε εξετάσει την υγεία των 44 προηγούμενων προέδρων των ΗΠΑ.

Οι πομπώδεις εκφράσεις που χρησιμοποίησε όπως και η απουσία συγκεκριμένων εξετάσεων και των αποτελεσμάτων τους έρχονταν σε αντίθεση με τα πιστοποιητικά υγείας που έχουν δώσει στη δημοσιότητα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, όπως  και η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία, Χίλαρι Κλίντον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here