Μεσαιωνικά βασανιστήρια στις φυλακές της Κίνας καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία

0
20

 

Απίστευτα βασανιστήρια σε κρατουμένους στις φυλακές της Κίνας αποκαλύπτει έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία βασίζεται στις μαρτυρίες 40 δικηγόρων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για ξυλοδαρμούς, στέρηση ύπνου, τροφής και νερού, αλλά και πιο μεσαιωνικά εργαλεία βασανισμού,  όπως οι σιδερένιες καρέκλες και ο «πάγκος του Τίγρη», όπου το άτομο δένεται χειροπόδαρα σε έναν πάγκο με βαριά τούβλα να τοποθετούνται στα πέλματα του, ασκώντας φρικιαστική πίεση και πόνο στα γόνατα του.

Σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία έρχεται να ενισχύσει ανάλογα ευρήματα από το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τον περασμένο Μάιο, οι Κινεζικές αρχές έχουν αποτύχει στο να εξαλείψουν αυτές τις πρακτικές από τα αστυνομικά τμήματα της χώρας, παρά την απαγορευτική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου το 2013 και τις αλλαγές στην νομοθεσία που ακολούθησαν.

«Σε ένα σύστημα που ακόμη και οι δικηγόροι υπεράσπισης μπορούν να καταλήξουν θύματα βασανισμού, τί ελπίδα μπορεί να έχει ένας απλός κρατούμενος» αναρωτιέται το στέλεχος της οργάνωσης, Πάτρικ Πουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here