Ο …Μεσίας, ο …κηπουρός, η …μαριονέτα και οι …Πινόκιο!

17
57

Τελικά …habemus PAPADEMUM! Έχουμε πρωθυπουργό κανονικό και – ευτυχώς για την Ελλάδα- όχι πρωθυπουργό- μαριονέτα.

Το αποφύγαμε αυτό από …σπόντα, στο παρά πέντε! Όταν τη Δευτέρα το βράδυ, έγραφα για πρωθυπουργό -μαριονέτα, δεν μπορούσα να φαντασθώ ότι οι εξελίξεις θα δικαίωναν τόσο γρήγορα τους φόβους μου.

Βέβαια, το πλαίσιο συμφωνίας στην πρώτη σύσκεψη υπό τον Κάρολο Παπούλια, αλλά και τα όσα είχαν στο μυαλό τους εκείνο το βράδυ Παπανδρέου και Σαμαράς, εκεί οδηγούσαν. Ας ξαναδιαβάσουμε, γνωρίζοντας πια τις εξελίξεις, τα όσα έλεγα προ τριών ημερών:

-… «Ο Παπανδρέου έφυγε… μένοντας και ο Σαμαράς ήρθε (απο)φεύγοντας να έρθει για να μη χρεωθεί τίποτα».

Και τι έγινε τελικά πριν το γκρεμίσει η λογική;

– Ο Παπανδρέου επεδίωξε ,μετά την αυτοκτονία του δημοψηφίσματος, να δώσει τη χαριστική βολή στη χώρα, προτείνοντας για πρωθυπουργό τον…κηπουρό του, ως νέος…μονάρχης, για να παραμείνει στην ουσία πρωθυπουργός με …αχυράνθρωπο το alter ego tou, τη σκιά του, τον (σκιώδη) Φίλιππο Πετσάλνικο.

-Ο Σαμαράς συμφώνησε, λέγοντας, ότι θα δεχθεί όποιον του προτείνει ο Παπανδρέου.Τι σημαίνει αυτό; Δεν ήθελε να…λερωθεί με συγκυβέρνηση και είπε: «Άσε τον Πετσάλνικο να παριστάνει τον πρωθυπουργό, όλοι θα ξέρουν ότι πραγματικός πρωθυπουργός παραμένει ο Παπανδρέου, εγώ θα ψηφίσω τα βασικά για να μη χρεοκοπήσουμε και όταν έρθει η ώρα των εκλογών, θα πω:» Εγώ; Μα δεν συγκυβέρνησα, δεν είπα «ναι» στα μνημονιακά μέτρα, ουσιαστικά κυβέρνηση Παπανδρέου συνεχίσαμε να έχουμε. Άρα, μη μου χρεώνετε τίποτα από τα μέτρα που ελήφθησαν , εγώ είμαι μπροστά σας …αμόλυντος από το νέο μνημόνιο και ζητώ ψήφο για επαναδιαπραγμάτευση!

Αυτά σχεδίαζαν Παπανδρέου και Σαμαράς ως χθες το βράδυ, βάζοντας ΦΥΣΙΚΑ πάνω από όλα το δικό τους συμφέρον και όχι το συμφέρον της Ελλάδας .Ο ένας ,εγκληματικά ανεύθυνος και ο άλλος παριστάνοντας τον…αμέτοχο. Και…στη μέση ο κηπουρός!

Μόνο, που λογάριαζαν χωρίς τη λογική.

Τη λογική βουλευτών των δυο κόμματων , που – όταν κατάλαβαν ότι έρχεται η ώρα της εθνικής καταστροφής με μια μαριονέτα στην ηγεσία – ξεσηκώθηκαν.

Τη λογική ανθρώπων, που βγήκαν ανοικτά από τη μεγάλη πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης και προειδοποίησαν ότι η χώρα οδηγείται στον γκρεμό.

Και έτσι φτάσαμε στη λύση του Λουκά Παπαδήμου, την πιο λογική αυτή τη στιγμή. Έναν άνθρωπο με διεθνές κύρος, που μπορεί να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας ως πρωθυπουργός, μετά το στραπάτσο του δημοψηφίσματος, έναν άνθρωπο που είναι βαθύς γνώστης των οικονομικών προβλημάτων αλλά και της λειτουργιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναν άνθρωπο στον οποίον μπορούμε να στηρίξουμε τις ελπίδες μας, την πιο δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα.

Άρα : Η πρώτη συμφωνία, έγινε για πρωθυπουργό – μαριονέτα. Τους πηρέ τρεις ημέρες για να καταλάβουν το αδιέξοδο και να καταρρεύσει το μεγάλο κόλπο. Και τελικά, αφού…τους πήραν χαμπάρι και οι βουλευτές τους, αναγκάστηκαν να συμφωνήσουν σε έναν κανονικό πρωθυπουργό, που τους χαλάει τα σχέδια.

Γιατί; Ούτε του χεριού του Παπανδρέου είναι ο Παπαδήμος, ούτε θα αφήσει έξω από το κάδρο τον Σαμαρά !

ΠΡΟΣΟΧΗ,ΟΜΩΣ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΓΙΔΑ! Έτσι, όπως ήρθαν τα πράγματα, όλοι βλέπουν τον Λουκά Παπαδήμο, ως Μεσσία, εθνικό σωτήρα.

Επειδή, όμως, εδώ που φθάσαμε, η Ελλάδα δεν σώζεται με …θαύματα, ας μην τρέφουμε αυταπάτες! Αποκτήσαμε έναν κανονικό πρωθυπουργό – τεχνοκράτη , που ξέρει τη δουλειά, και – ΑΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ – απλώς ελπίζουμε περισσότερο από πριν, ότι θα γλυτώσουμε την καταστροφή.

Συμπέρασμα: Ο…Θεός και ο…Παπαδήμος βοηθός! Τουλάχιστον, γλυτώσαμε τη…μαριονέτα!

Υ.Γ. Μας έμειναν δύο…ΠΙΝΟΚΙΟ!

17 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Από μια κυβέρνηση που υπηρετούσε πιστά τους τραπεζίτες…περάσαμε σε μια αυθεντική κυβέρνηση τραπεζιτών!!!

 2. Τους καταλάβαμε, τους καταλάβαμε…μεγάλωσε η μύτη τους!!!
  Δεν είναι φτιαγμένοι από ξύλο, είναι απλά αχυράνθρωποι.
  Όσο για τον κύριο Παπαδήμο, επειδή πολλοί τον συνδέουν με τον κύριο Σημίτη, ελπίζω κύριε Στραβελάκη, να μην έχει την τύχη του. Κυκλοφορεί σχεδόν μόνος και μοναχικός συγχρόνως, στα πέριξ της Αναγνωστοπούλου. Τον έχω δει μια φορά, άρπαξε με απίστευτη λαχτάρα, μια απλή καλημέρα που του είπα. Κρίμα.
  Πριν σηκώσει τα μανίκια ο καινούργιος (με γειά μας) και ανασκουμπωθεί (αυτό πρέπει να κάνει), θα πρέπει πρώτα να ξεπλύνει τη λάσπη και την ξεφτίλα που του αποδόθηκε, πριν καν αναλάβει, πριν καν ενημερωθεί. Λυπάμαι που σας το λέω αλλά κάποιοι συνάδελφοί σας (λέμε τώρα) θα πρέπει να κρυφτούν.
  Σας ευχαριστώ.

 3. κ. Σταβελάκη

  Αν ακολουθήσουμε την ανάλυση και την λογική σας, το ουσιαστικό μας καθήκον στις επόμενες εκλογές θα είναι να καταψηφίσουμε και τα δύο κόμματα που μας εμπαίζουν τόσες μέρες.

  Είναι έτσι, ή μήπως όχι;

  Μήπως σταδιακά θα τονίζετε περισσότερο τα κακά που επέφερε στον τόπο ο κ. Παπανδρέου και θα απαλλάξετε τον κ. Σαμαρά από οποιοδήποτε ανόμημα του κόμματός του, ξεχνώντας «άθελά» σας τα όσο έχουν συμβεί τα τελευταία οκτώ χρόνια;

  Μήπως, λέω μήπως, θα φθάσουμε στις επερχόμενες εκλογές με έναν μέλλοντα προθυπουργό ήδη προεπιλεγμένο από ένα μεγάλο μέρος των ιδιοκτησιών των ΜΜΕ, και όχι μόνον, τα οποία θα επιδοθούν σε ένα υπερ πάντων αγώνα για την εκλογή του;

  Λέω μήπως ;

 4. Είστε σίγουρος ότι θα έχουμε πρωθυπουργό και μια συγκυβέρνηση; Μήπως όταν θα θέλει να εφαρμόσει τα ήδη ψηφισθέντα μέτρα ο πολιτικός μηχανισμός λειτουργήσει εναντίον του με απεργίες και επεισόδια και μετά όλοι τον κατηγορούν για πρόκληση πολιτικής αστάθειας και επομένως οδηγηθούμε μια ώρα νωρίτερα σε εκλογές? Ειδικά αν μετά από όλα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείξουν ότι ο κόσμος είναι ευχαριστημένος με την επιλογή Παπαδήμου και με τις πρακτικές του?

 5. “Η Ελλάδα, ΠΛΕΟΝ, δεν έχει και τόσο σημασία για τη ζώνη του ευρώ”…

  Δυστυχώς, -και επισήμως:
  “Τέρμα τα δίφραγκα”, -τσιφτετέλληνά μου…

  http://gkdata.wordpress.com/2011/11/10/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%AD%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%83/

 6. Και σεις στη παγίδα κύριε Στραβελάκη; Και σεις με τον «τεχβοκράτη»;
  Στην πολύχρονη δημοσιογραφική μου (και οχι μόνο) πορεία, έχω μάθει πως οταν οι ξένοι «σύμμαχοί» μας, δηλώνουν «ενθουισασμένοι» με κάποιον έλληνα, ή με κάτι που συμβαίνει στην Ελλάδα, τότε σίγουρα θα πρέπει να ανησυχούμε. Γιατί, πολύ απλά, ο ενθουσιασμός τους έχει να κάνει με τα δικά τους συμφέροντα, αρα, εναντίον των δικών μας…
  Τίποτε αλλο..

 7. Ακουω για ζωνες και το μονο που γνωριζω ειναι η ζωνη μου που την σφιγγω οσο δεν παιρνει αλλο και διαμαρτυρετε για τις τρυπες που ανοιξα τελευταια.Αυτο θα Θ Υ Μ Α Μ Α Ι οταν βρεθω μπροστα στην καλπη και να ειστε βεβαιοι οτι δεν θα λαβει κανενας απο τους 300κοσιους ψευτες, απατεωνες και κομπιναδωροι παλαιοπολιτικους.Σημ.Δεν πειναω ομως Σ τ ε ρ ο υ μ α ι ακομη και τα βασικα της ζωης.

 8. οταν καταφερουμε να αλλαξουμε το σαπιο πολιτικο συνδικαλιστικο συστημα που αποτελειται απο τα κομματα που κυβερνουν τοσα χρονια. αλλα και τα μικροτερα κομματα που το μονο που τα νοιαζει αυξησει ποσοστων. χρειαζεται να φτιαξουμε μια ελλαδα που μην ανηκει στην συντεχνια στον κομματικο συνδικαλιστη στο τραπεζητη στο βιομηχανο αλλα στον απλο ελληνα.αυτη τη στιγμη θελαμε στην ελλαδα κυβερνηση που στις προτεραιοτητετης ηταν η αλλαγη συνταγματος αλλα αυτο μονο απο απαιτησει λαου γινεται

 9. Επιτελους κανονικος προθυπουργος!!
  Η χαρα μου ειναι τετοια που λεω να βγω στο συνταγμα να πανυγηρισω!
  Μα που κρυβοταν τοσα χρονια αυτος ο γνωστης των οικονομικων προβληματων
  αυτος ο τεχνοκρατης?
  Μηπως ηταν αμισθος οικονομικος συμβουλος του Παπανδρεου?
  Μετα απο εναν εκλεγμενο με ψεμματα προθυπουργο σε εναν μη εκλεγμενο τραπεζιτη!
  Και φυσικα θα κανει τη δουλεια του οπως λετε,μονο που η δουλεια του δεν ειναι να μας σωσει
  Εκτος κι αν σωσιμο εννοειτε το σωσιμο που εκανε και ο προηγουμενος!!

 10. Χαίρετε!

  Αξιοπερίεργη, είναι η μανία πολλών μα πάρα πολλών, να ανακαλύπτουν «πιόνια» σε κάθε περίσταση, είναι μια διαδικασία αυτοεπίγνωσης και έμμεσης αυτοκριτικής;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here