Μετ’εμποδίων η μεταφορά προσφύγων από το Κουτσόχερο-Αρνούνται να κατέβουν απο τα λεωφορεία

0
1
¸öèáóáí ïé ðñþôïé 350 ðñüóöõãåò óôï óôñáôüðåäï Åõèõìéüðïõëïõ, óôï Êïõôóü÷åñï ôçò ËÜñéóáò, ïé ïðïßïé áíá÷þñçóáí óÞìåñá ôï ðñùß áðü ôïí ÐåéñáéÜ, ÓÜââáôï 19 Ìáñôßïõ 2016. (EUROKINISSI)

 

 Με δυσκολίες ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι, η επιχείρηση μετεγκατάστασης των 619 μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο, η οποία πρόκειται να εκκενωθεί προσωρινά προκειμένου στον χώρο να τοποθετηθούν 200 προκάτ οικίσκοι.

Στην προσωρινή δομή φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στο Κυψελοχώρι του δήμου Τεμπών σε ανενεργό στρατόπεδο, έχουν ήδη μεταφερθεί με τέσσερα λεωφορεία πρόσφυγες, αλλά οι μεταφερθέντες αρνούνται να κατέβουν από τα λεωφορεία επειδή δεν τους αρέσει ο χώρος και ζητούν να μεταφερθούν αλλού.

Στο μεταξύ έχουν ενημερώσει και τους υπολοίπους, που είναι ακόμη στο Κουτσόχερο, ότι οι συνθήκες στη νέα δομή δεν είναι καλές, οπότε αρνούνται να επιβιβαστούν στα λεωφορεία προκειμένου να φύγουν από τον καταυλισμό. Σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, από τους 619 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα Κουτσόχερο οι 450 περίπου θα μεταφερθούν στο Κυψελοχώρι και οι υπόλοιποι σε δομή που δεν έχει ακόμη καθοριστεί προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες εγκατάστασης των οικίσκων στο Κουτσόχερο που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν επί δίμηνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here