Μετ’ εμποδίων και σήμερα η κίνηση στην Αθήνα – Στις 11 συλλαλητήρια αγροτών και ΠΑΜΕ

0
9

 

Νέο συλλαλητήριο για τις 11 το πρωί του Σαββάτου προανήγγειλαν οι αγρότες στην πλατεία Συντάγματος.

Πρόγευση της σημερινής διαδήλωσης ήταν η κινητοποίηση της Παρασκευή, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 αγρότες, αλλά και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους.

Οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην κάνουν σε τίποτα πίσω στις αξιώσεις τους για την πλήρη απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση, προκειμένου να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Από την Παρασκευή αρκετά μέλη των μπλόκων που συμμετέχουν στην «κάθοδο» των τρακτέρ στην πρωτεύουσα πρότειναν να παραμείνουν στην Αθήνα ακόμα και επ’ αόριστον κατασκηνώνοντας στην πλατεία Συντάγματος μέχρι η κυβέρνηση να αποσύρει την πρότασή της για το ασφαλιστικό.

Νέο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα

Κλειστό αναμένεται το κέντρο της Αθήνας. Αγρότες από την Αττική, την Κορινθία, την Κρήτη, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία αναμένεται να συρρεύσουν στην πλατεία Συντάγματος στις 11 το πρωί, οπότε έχει προγραμματιστεί το νέο μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο.

Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη κινητοποίηση από το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια με τους διαδηλωτές να κατευθύνονται προς την πλατεία Συντάγματος, όπου θα ενωθούν με τους αγρότες.

Εκατοντάδες ήταν οι αγρότες  που διάλεξαν την Παρασκευή το βράδυ να διανυκτερεύσουν στην πλατεία Συντάγματος που έστησαν ένα πρόχειρο καταυλισμό με αντίσκηνα.

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες αγρότες

Εν τω μςεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής με εντολή εισαγγελέα οι τέσσερις αγρότες που συνελήφθησαν, για τα επεισόδια που έγιναν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία και έχει οριστεί τακτική δικάσιμος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here