Μετά από 50 χρόνια οι Ιάπωνες θα χορεύουν… νόμιμα μετά τα μεσάνυχτα

0
4

 

Οι Ιάπωνες θα μπορούν πλέον να χορεύουν νόμιμα μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι τα ξημερώματα, χάρη σε ένα νέο νόμο που εγκρίθηκε σήμερα και ακυρώνει την απαγόρευση που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Με βάση τον προηγούμενο νόμο, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην Ιαπωνία δεν επιτρεπόταν να λειτουργούν πίστες χορού από τα μεσάνυχτα μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας καθώς η αστυνομία πίστευε ότι το… λίκνισμα των πελατών υπό τους ήχους της μουσικής θα ενθάρρυνε μια «υπερβολικά ηδονιστική ατμόσφαιρα».

Ο νόμος, ο οποίος ίσχυε μέχρι τώρα, αναγόταν στο 1948 – στην περίοδο της αμερικανικής κατοχής – και είχε ως στόχο να καταπολεμήσει τη «διαφθορά της νεολαίας» και να σταματήσει την πορνεία.

Η εφαρμογή του νόμου ατόνησε σημαντικά μετά τη δεκαετία του ’60, γεγονός που επέτρεψε στα νυχτερινά κλαμπ να ανθίσουν.

Ωστόσο μετά το 2010 τα μέτρα ενισχύθηκαν και πάλι, με αφορμή τον θάνατο 22χρονης φοιτήτριας μετά από καυγά σε κλαμπ στην Οζάκα.

Οι βουλευτές δικαίωσαν όσους θεωρούσαν απαρχαιωμένο τον νόμο, αλλά ταυτοχρόνως και αντίθετο με την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει την πολιτιστική ανάπτυξη του αρχιπελάγους, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Τόκιο το 2020.
Από το 2012 ο χορός διδάσκεται ως μάθημα στα σχολεία της Ιαπωνίας.

Ο νέος νόμος, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο του 2016, θα επιτρέπει τον χορό μετά τα μεσάνυχτα υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρχει επαρκής φωτισμός, αντίστοιχος με αυτόν κινηματογραφικής αίθουσας πριν αρχίσει η προβολή της ταινίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here