Μετά τα νησιά του Αιγαίου, μετανάστες και στα παράλια της Αττικής

0
6
95 μετανάστες από το Αφγανιστάν και τη Συρία αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας από πλοίο της γραμμής που τους μετέφερε από την Κάρυστο, στη θαλάσσια περιοχή της οποίας εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί από το Λιμενικό. Oι μετανάστες – αναμεσά τους και γυναικόπαιδα – θα φιλοξενηθούν προσωρινά στο κλειστό γυμναστήριο της Διώνης, ώσπου να γίνει έλεγχος και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.
Η είδηση αρχικά έσκασε σαν «βόμβα» στους κατοίκους της Ραφήνας και προκλήθηκε αναστάτωση, καθώς δεν γνώριζαν τον ακριβή αριθμό των μεταναστών, αλλά και την κατάσταση της υγείας τους. Πάντως ο δήμος ήταν σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ και η Εκκλησία της πόλης τους προσέφερε φαγητό και ρούχα.
Σε ανακοινωσή του ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου καταγγέλλει την Πολιτεία που -όπως λέει- εξαφανίστηκε.

«Το κράτος, το οποίο ευθύνεται για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών κυμάτων, ξαφνικά «εξαφανίστηκε» από το προσκήνιο και οι λαλίστατοι παράγοντες της κεντρικής πολιτικής σκηνής που κάνουν συχνά-πυκνά δηλώσεις για το ζήτημα -ώ του θαύματος -σίγησαν. Ξαφνικά το ελληνικό κράτος έμεινε να εκπροσωπείται από το Λιμενικό και τη Δημοτική Αρχή. Ο δήμος με το στελεχιακό του δυναμικό και με τη συνδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, του Λιμενικού και του Αστυνομικού Τμήματος, αλλά και του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, ο οποίος μετέφερε στο χώρο χημικές τουαλέτες, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας αλλά και αξιοπρέπειας για τους φιλοξενούμενους μετανάστες αλλά και τους κατοίκους της περιοχής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here