Μετά το Brexit θα ακολουθήσει το Czexit

0
2

 

Για την πιθανότητα να ξεκινήσουν και στην Τσεχία οι συζητήσεις σχετικά με έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν πραγματοποιηθεί Brexit μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου προειδοποιεί ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Μπόχουσλαβ Σομπότκα. Τονίζει τις οικονομικές συνέπειες ενός πιθανού Czexit, όπως επίσης και ότι μία Τσεχία εκτός ΕΕ θα κινδυνεύσει να βρεθεί στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας.

«Εάν η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ, μία συζήτηση για την αποχώρηση της Τσεχικής Δημοκρατίας πρέπει να αναμένεται μέσα σε μερικά χρόνια» δήλωσε ο Σομπότκα στο τσεχικό πρακτορείο ειδήσεων CTK.

«Ο αντίκτυπος υπάρχει κίνδυνος να είναι αληθινά τεράστιος» τόνισε προειδοποιώντας για τις οικονομικές συνέπειες και για τις συνέπειες στον τομέα της ασφάλειας μίας ενδεχόμενης αποχώρησης της χώρας του από την ΕΕ.

Σύμφωνα με τον Σομπότκα, η Τσεχική Δημοκρατία υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί έτσι στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας «Κάτι που θα αποτελούσε μία απόλυτη άρνηση της εξέλιξης μετά το 1989», τη χρονιά που έπεσε το κομμουνιστικό καθεστώς στην Πράγα, ανέφερε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here