Μετά το γάμο του ο Μοσκοβισί ξανά στον «κόσμο» του Grexit

0
12

 

Και μετά τη γαμήλια τελετή και τις καθιερωμένες δεξιώσεις ο Πιέρ Μοσκοβισί «ξαναέπεσε» στη… μάχη για το ελληνικό ζήτημα.

Την αντίθεσή του με την περίπτωση ενός Grexit εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων μιλώντας σε συνέδριο στις Βρυξέλλες.

O Γάλλος Επίτροπος υπογράμμισε την ανάγκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφύγει μία αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη, μετά από δημόσιες δηλώσεις αξιωματούχων που αναφέρθηκαν στην προοπτική αυτή, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

«Κάθε χώρα που εγκαταλείπει τη ζώνη του ευρώ, ή που υποφέρει εντός του πλαισίου της ευρωζώνης, είναι πρόβλημα για το ευρωπαϊκό project και το project του ευρώ» δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί στο συνέδριο . «Γι αυτό πρέπει να το αποφύγουμε«.

Αν και το μπλοκ του ευρώ είναι πλέον αρκετά ισχυρό για να αντιμετωπίσει «κάθε είδους κατάσταση«, η σημασία της ζώνης του ευρώ είναι μεγαλύτερη από απλώς μία ομάδα χωρών με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, είπε ο Μοσκοβισί.

«Είμαι συνδεδεμένος με δύο χαρακτηριστικά του ευρώ» δήλωσε. «Το πρώτο είναι η ακεραιότητα και το δεύτερο ότι είναι μη αναστρέψιμο«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here