«Μέτωπο» ΕΚΤ – ΔΝΤ για σκληρά μέτρα… παρά την πρόοδο

0
4

 

Όπως προκύπτει από δήλωση του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, προκύπτει ταύτιση με τη… σκληρή γραμμή του ΔΝΤ σε ότι αφορά στα μέτρα που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Συμφωνούμε πλήρως με το ΔΝΤ στην ανάγκη για μια ισχυρή δέσμη μέτρων. Ο σκοπός των συζητήσεων είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του μνημονίου και ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ»

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος της ΕΚΤ ανέφερε πως «κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος σε όλα τα θέματα. Και οι τέσσερις θεσμοί εργάζονται εντατικά μαζί με τις ελληνικές αρχές πάνω σε ένα φιλόδοξο πακέτο μέτρων, με στόχο την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Αυτό θα αποτελέσει τη βάση τόσο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών, όσο και για ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι η αξιολόγηση του προγράμματος συνεχίζεται και πως υπάρχουν ελπίδες να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα, ώστε να αρχίσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

Η αξιολόγηση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, η ολοκλήρωση της οποίας αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης του δανείου της Ελλάδας, βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά η διαδικασία είναι δύσκολη, επισήμανε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας σε εκδήλωση στο Ινστιτούτο Μελετών Council on Foreign Relations.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here