«Μέτωπο» Ευρωπαϊκών Πολιτικών Κομμάτων απέναντι στο ISIS

0
5

 

Κοινό μέτωπο απέναντι στην τρομοκρατία από τα Ευρωπαϊκά κόμματα. Με μια κοινή επιστολή τους οι Σοσιαλιστές (PES), το Λαϊκό Κόμμα (EPP), οι Φιλελεύθεροι (ALDE) και οι Πράσινοι (EGP), καλούν σε μέτωπο και συστράτευση κατά των τζιχαντιστών του ISIS.

Παράλληλα εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Ολόκληρη η κοινή ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Είμαστε σοκαρισμένοι από την τρομακτική τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες που κόστισε τόσες αθώες ζωές στις 22 Μαρτίου. Αυτές οι βάρβαρες και απάνθρωπες ενέργειες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από κανέναν σκοπό ή ιδεολογία.

Οι καρδιές και οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και με όλους όσοι έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα. Αναγνωρίζουμε και στηρίζουμε τις προσπάθειες και την αφοσίωση των υπηρεσιών του Βελγίου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Οι πρόσφατες επιθέσεις στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι, αλλά και στην Τουρκία, την Τυνησία την Ακτή Ελεφαντοστού και άλλα μέρη, είναι η θλιβερή απόδειξη ότι ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει. Εναν κόσμο που αντιμετωπίζει συνεχείς απειλές και προκλήσεις. Καταδικάζουμε το ISIS και τις τρομοκρατικές ενέργειες όλων. Οι υπεύθυνοι των επιθέσεων πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη. Πρέπει να πολεμήσουμε την τρομοκρατία γιατί καμία χώρα δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόμνη της.

Αυτό που έγινε στις Βρυξέλλες, δεν είναι μόνο επίθεση στο Βέλγιο, είναι επίθεση κατά της Ευρώπης και κατά των κοινών ιδρυτικών μας αξιών. Είναι μια προσπάθεια να σκορπίσει φόβο, να αλλάξει τον τρόπο ζωής μας και να προκαλέσει την ειρηνική συνύπαρξη στην κοινωνία μας. Είναι μια προσπάθεια να χωρίσει ανθρώπους και χώρες, να βάλει τη μια κυβέρνηση εναντίον της άλλης και κάθε χώρα να πολεμήσει μόνη της. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό.

Εμείς, οι ηγέτες όλων των μεγάλων Ευρωπαϊκών Πολιτικών Κομμάτων, καλούμε σε ενότητα κατά της τρομοκρατίας και κοινή δράση για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών μας. Η απάντηση μας πρέπει να είναι δυνατή και ενωμένη. Η απάντηση μας θα βασιστεί στις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, σε ανοιχτές και ανεκτικές κοινωνίες και στους κανόνες των νόμων και του σεβασμού θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Είμαστε ενωμένοι στην εμπιστοσύνη μας για ένα κοινό μέλλον. Αυτή είναι η Ε.Ε. και ο κόσμος που θέλουμε και θα παλέψουμε γι’ αυτόν.

Γιόζεφ Ντάλ – Πρόεδρος ΕΛΚ

Σεργκέι Στάνισεφ – Πρόεδρος ΕΣΚ

Χανς βαν Μπάλεν – Πρόεδρος ALDE

Ρέινχαρντ Μπούτικοφερ, Μόνικα Φρασόνι – Συμπρόεδροι EGP»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here